Google Türk Mutfak Kültürünü tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Google Türk Mutfak Kültürünü tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 12:51

Dünyanın her yerindeki kültür-sanat eserlerine yer veren Google Arts & Culture’da, Türk mutfak kültürü de tanıtılacak. Türk mutfağına ayrılan platformda İstanbul’un yemek kültüründen Akdeniz mutfağına uzanan çeşitliliğe sahip hikâyeler, sergiler ve fotoğraflar çevrim içi olarak ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Türk mutfağını dünyaya tanıtmak üzere Google ve Yeditepe Üniversitesi Türk mutfak kültürünü iş birliği yaptı. Google’ın, üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Özilgen’e teklif götürülmesiyle başlayan proje kapsamında oluşturulan sergiler, çevrim içi olarak ziyaret edilebiliyor.

“BU BİR MİLLİ GÖREV”
Platformda, akademik çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen proje ve derslerden oluşturulmuş sergi, fotoğraf ve hikayeler yer alıyor. Çalışmaların bilim, sanat ve kültürden oluşan üç ana başlık altında toplandığı özel platformda her bir fotoğrafın kendisini anlatan detaylı akademik açıklaması yer alıyor. Google Arts & Culture’da yer alan bu özel platformda ayrıca, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün eğitim programının kapsamı çerçevesinde Türkiye’nin tanıtımı için İstanbul özelinde çekilen Türk mutfak kültürü odaklı fotoğraflar da kullanılıyor. Konuya ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Sibel Özilgen, programın önceliğinin Türk mutfak kültürünün her yönüyle dünyaya tanıtılması olduğunu belirterek “Bu milli görevin gerçekleştirilmesinde kurumumuzun tercih edilmiş olması bizim için gururdur” dedi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ise “Üniversite olarak hem bir ilki başlattık hem de akademik ve mesleki bilgilere sahip şefler, sanatçı gibi düşünebilen bireyler yetiştirmeyi görev edindik” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!