Geleceğe hazır mezunlar yetişiyor: İşe yerleşme oranları yüzde 85,4

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe hazır mezunlar yetişiyor: İşe yerleşme oranları yüzde 85,4
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2023 14:48

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Amerikan Eğitim Konseyi (ACE) tarafından düzenlenen ‘Geleceğe Hazır Mezunlar Yetiştirme’ paneline katılan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, üniversitelerinden mezun olanların işe yerleşme oranının pandemi dönemi de dahil hiç bir zaman yüzde 81’in altına inmediğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD Washington DC’de düzenlenen etkinliğe, aralarında Harward Üniversitesi rektörünün de olduğu yaklaşık 1200 rektör ve üst düzey üniversite yöneticisi katıldı. Dünya yükseköğretiminin prestijli kurumu Amerikan Eğitim Konseyi’nde yükseköğretimi kurumlarının temsilcileri ile MEF Üniversitesi, gerçekleşen inovatif eğitim örneklerini anlattı. ‘Geleceğe Hazır Mezunlar Yetiştirme’ panelinde konuşan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin toplantıya Türkiye’den davet edilen tek rektör oldu.

Prof. Dr. Şahin konuşmasında, üniversite olarak dünyadaki trendleri takip eden, öğrencisini merkeze alan ve öğrencisinin kişisel ve profesyonel gelişimini önemseyen bir yaklaşımda olduklarını belirtti. Üniversitenin mezun verdiği ilk yıldan bu yana, mezunlarının ilk 4 ayda işe yerleşme oranının pandemi dönemindeki yıllar dahil hiçbir zaman yüzde 81’in altına inmediğine dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, geçen yılki mezunlarda ise bu oranın yüzde 85,4 olarak gerçekleştiğini söyledi. Şahin konuşmasında, globalde iş dünyasının tercih ettiği mezunları nasıl yetiştirdiklerine, bu sürece gençlerin verdikleri olumlu katkılara ve iş dünyasının bu eğitimi alan gençlerle ilgili görüşlerine yer verdi.

BAKMADAN GEÇME!