Geçen yıl Twitter’da en çok bunları konuştuk

Güncelleme Tarihi:

Geçen yıl Twitter’da en çok bunları konuştuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 16:25

Bir yılı daha geride bıraktık. Peki nasıl geçti? Neleri konuştuk? Bunun yanıtını vermek için en iyi kaynaklardan biri, sosyal paylaşım sitesi Twitter. Ne de olsa milyonlarca insan dünya gündemini an be an orada paylaştı, paylaşıyor. Twitter’da 2015’te nelerin konuşulduğu #OnlyOnTwitter hashtag’inde toplandı. Biz de sizin için bu konuların bir kısmını sayfamıza taşıdık.

Haberin Devamı

Yeni yılın, ilk haftası bitti. Ancak 2015’in etkisinin hâlâ geçtiğini söylemek mümkün değil. Oldukça hızlı geçen, birçok olaya tanık olduğumuz bir yılı kapatırken, aklınızda neler kaldı? Sosyal paylaşım sitesi Twitter, bu sorunun yanıtını bulabilmeniz için iyi bir uygulamayı hayata geçirdi. Platform, #OnlyOnTwitter hashtag’iyle kullanıcılarını, 2015’te bir geziye çıkardı. “Elbise mavi mi-siyah mı, beyaz-sarı mı?” tartışmasının, One Direction’ın müziğe ara vermesinin, FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın, genel seçimlerin ve Periscope’un Türkiye lansmanının konuşulduğu konular Twitter’da da ses getirdi. Buna göre, 2014’te Twitter’da Ellen DeGeneres Oscar Selfie’si internette yayıldığı andan bugüne kadar en çok retweetlenen tweet olurken, sevinç gözyaşları ile gülen emojinin Twitter’da kullanılan en popüler emoji olduğu belirlendi. Bu yıl en çok kullanılan diğer emojilerinarasında ise kalp şeklinde gözlerle gülen yüz, yüksek sesle ağlayan yüz, gözleri gülen yüz ve kırmızı kalp var. Bunları en çok kullanan isimler ise; Roger Federer, Ellie Goulding, Andy Murray oldu.

Haberin Devamı

PERİSCOPE’A AKIN OLDU

Selena Gomez’in hayranları onu #Selena-ForMMVA hashtagi ile Trending Topic yaptı. Periscope Türkiye’de ilk tanıtıldığında birden Türkiye’nin Trending Topic’i haline gelirken binlerce insan önemli anlarını yayınlamak ve diğerlerini takip etmek için Periscope’a akın etti. Twitterda Fener, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları ise destekledikleri futbol takımlarına olan aşklarını gösterme fırsatını kaçırmadı. Birinin paylaştığı bir elbise fotoğrafıyla, “Elbise mavi-siyah mı yoksa beyaz-sarı mıydı?” sorusu tüm dünyada çok konuşuldu. Aynı elbisenin farklı ışıklarda değişik renklerde göründüğü fotoğraf, Twitter’da yayıldı. İnsanlar “#BlueandBlack (Mavi ve siyah) mi, #WhiteandGold (beyaz ve altın rengi) mu?” diye tartışırken, elbise (#TheDress) 26 ve 27 Şubat’ta 4.4 milyon tweet ile dünyanın en çok konuşulan konularından biri olarak seçildi.

BİR GÜNDE BİR MİLYON TAKİPÇİ

One Direction üyesi Harry Styles‘ın hayranlarına aşkını gösterdiği tweeti yılın en çok retweetlenenlerinden biri oldu. Zayn’in, One Direction’dan ayrılacağını duyurduğu fakat grubu destekleyen tweetleri de hem dünyada hem de Türk dinleyicileri arasında büyük yankı uyandırdı. Barack Obama’nın eşcinsel evliliği destekleyen tweeti tüm dünyada sansasyon yarattı. Kendi Twitter hesabını açan “@POTUS” 24 saatte bir milyondan fazla takipçiye ulaşırken, “@MelissaMcCarthy” 2015’in en popüler aktrislerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Yandex’e 2015 ve 2016 ile ilgili neler soruldu?

Yandex ise, kullanıcıların 2015’te en çok neleri aradıklarını ve 2016’yla ilgili merak ettikleri konuları belirledi. 2016 ile ilgili sırasıyla en çok arananlar “Survivor 2016 kadrosu”, “2016 resmi tatiller”, “Euro 2016”, “KPSS 2016” oldu. 2015’te ise ocakta “takdir/teşekkür hesaplama”, şubatta “Ütopya canlı izle”, martta “Bir Yolcuya şiiri”, nisanda “Çanakkale Şehitler Anıtı Panorama”, mayısta “Hıdrellezde dilek tutmak”, haziran, temmuz ve ağustosta “agar. io” oyunu, eylülde “FB Yandex”, ekimde “Fenerbahçe- Galatasaray”, kasımda “seçim sonuçları”, aralıkta “Fenerbahçe-Trabzonspor” konusu çok arandı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!