Fuat Oktay: Okullarımız sağlam

Güncelleme Tarihi:

Fuat Oktay: Okullarımız sağlam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 10:33

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,4 büyüklüğünde depremin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Okullar, yurtlar ve pansiyonlarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bunu değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Oktay “1-2 köy okulumuzla ilgili sıkıntı ulaştı bize. Gelen bilgiler itibarıyla okullarımız, yurtlarımız, pansiyonlarımız sapasağlam yerinde. Okullarımızın tatil edilmesi hususu var. Milli Eğitim Bakanımızla da Cumhurbaşkanımızla da hemen görüştük. 10 ilimizle alakalı hasarın etkinlik düzeyine göre de okullarımızın tatil süresini belirliyor olacağız. Onu da bugün ya da yarın en geç açıklamış oluruz. Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bunu değerlendireceğiz” diye konuştu.

OKULLAR DEPREMZEDELER İÇİN AÇIK
Depremin ardından okullar da depremzedelere barınma için sosyal medya üzerinden çağrı yaptı. Elazığ İl Milli eğitim Müdürlüğü deprem nedeniyle geceyi okul ve kurumlarımızda geçirenlere rehber öğretmenlerimiz tarafından psikososyal destek sağlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesi Kaymakamı Tuncay Kaldırım da “Deprem ve kar sebebiyle, vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can güvenliğini düşünerek bu hafta okullarımızı tatil etme kararı aldık. Vatandaşlarımızın talep etmesi halinde okul yurtlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır” paylaşımı yaptı.

Gaziantep İslam Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da sosyal medya hesabından  üniversitenin sosyal tesislerinin depremzedeler için açık olduğunu söyleyerek “Kapalı Spor Salonu Gazianteplileri misafir etmeye hazır. Kampüsümüz de arabasıyla geleceklere açıktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!