Faaliyet ne demek, ne anlama geliyor? Faaliyet kelimesinin anlamı nedir? TDK'ya göre sözlük anlamı...

Güncelleme Tarihi:

Faaliyet ne demek, ne anlama geliyor Faaliyet kelimesinin anlamı nedir TDKya göre sözlük anlamı...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 16:36

Türkçede bulunan kelimelerin çoğunluğu yabancı dillerden alınmıştır. Yabancı dillerden alınan kelimelerin bazen birden fazla anlamı olabilmektedir. Birden fazla anlamı olması insanları kelimeyi kullanım şekillerini değiştirmektedir. Faaliyet kelimesi de dilimize farklı bir dilden girmiştir ve birden fazla karşılığı bulunmaktadır. Faaliyet ne demek? Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için faaliyet kelimesinin anlamlarını derledik.

Haberin Devamı

Faaliyet kelimesinin anlamı etkinliktir.

 Faaliyet Ne Demek?

 Faaliyet kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Faaliyet kelimesinin anlamlarına bakıldığında birden fazla anlam çıkmaktadır. Faaliyet kelimesi için farklı anlamlar verilmiş olsa da birçoğu aynı yere çıkmaktadır. Faaliyet kelimesinin anlamı çalışma, çalışkanlık ve canlılık olarak verilmiştir. Faaliyet kelimesi için verilen diğer anlam ise işler durumda olma olarak verilmiştir.

 Faaliyet Kelimesi TDK Sözlük Anlamı

 Faaliyet kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç anlam çıkmaktadır. TDK sözlüğüne göre faaliyet kelimesinin ilk karşılığı canlılık ve hareket anlamında verilmiştir. Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğüne göre ikinci anlamı çalışma olarak verilmiştir. Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğüne göre son anlamı işler durumda olma ve etkinlik olarak verilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!