Erciyes Üniversitesi 29 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Üniversitesi 29 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2007 13:15

KAYSERİ Erciyes Üniversitesi 29'uncu kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Kampus alanındaki 25. Yıl Kapalı Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törene Vali Osman Güneş, Jandarma Bölge Komutanı Tuggeneral Ali Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Siyami Başok, Adalet Komisyonu Başkanı hakim Kemal Alver, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, üniversitenin akademik personeli, çalışanları ve öğrenciler katıldı. Kapalı havuzun üzerine kurulan sahnede üniversitenin Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri şarkı ve türküler söyledi. Laser gösterileri yapıldı.

Erciyes Üniversitesine 2007-2008 Eğitim- Öğretim yılında en yüksek puanla kayıt yaptıran öğrenciler, Hicran Bedir (358.554 Puan-Eğitim Fakültesi) , Elif Göktaş (360.468 puan -Eğitim Fakültesi), Mete Uğur Çakmak (348.163 puan- Hukuk Fakültesi), Özlem Seçilmiş (363.159 puan-Tıp Fakültesi) üniversitenin Altın Madalyonu ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Erciyes Üniversitesi'nin 29'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, ÖSS’de ilk bine girerek Erciyes Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler Betül Kargı, Özgür Erdem, Nazlı Sultan Özsoy, Dilara Yılmaz, Aliye Önat, Melek Kılınç, Vildan Menekşe, Fatma Özer, Kübra Aslan, Gülüzar Özer, Taner Sezer, Rüstem Özlü, Muazzez Nursel Bektaş, Musa Güneri Gök, Neslihan Açıkgöz, Fatma Pelin Bayram, Abdül Selam Erip, Miyasi Karaaslan, Şadiye Dilsiz, Emine Merve Kabak, Erkan Gökçe, Sezgin Çırakoğlu, Ömer Oba, Mustafa Dalgıç, Sakine Yıldız, Erhan Erdal, Türkan Yiğit, Şakir Bozkurt, Sevin Sezgin, Mesut Açıkgöz, Eser Kara, Fidan Çetin, Ahmet Ergin, İsmail Ertaş, Şükrü Magazacı, Zeynep Eroğlu birer Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

TARİHÇESİ
Erciyes Üniversitesi 1978 yılında, Kayseri Üniversitesi adı altında kuruldu. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve 1977 yılında açılan Kayseri İşletme Fakültesi, Erciyes Üniversitesi’nin başlangıcını oluşturdu. Kayseri’deki diğer iki yüksek öğretim kurumu olan ve 1967’de kurulan Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nü İlahiyat Fakültesi olarak; 1977’de kurulan Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisini Mühendislik Fakültesi olarak bünyesine alarak 1982 yılında Erciyes Üniversitesi adını aldı. 14 fakülte, 5 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 5 bölüm, 13 araştırma merkezi, 1350 yataklı hastanesi, bu hastaneye ek olarak Organ nakli ve Diyaliz, kalp, Onkoloji ve Çocuk hastaneleri ile geniş bir bölgeye hizmet vermektedir. Bu okullarda 26 bin 134 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca, üniversitede bin 725’i akademik, bin 409’u idari olmak üzere üç bin 134 personel görev yapmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!