‘Erasmus+’da Türkiye’yi temsil ettiler

Güncelleme Tarihi:

‘Erasmus+’da Türkiye’yi temsil ettiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 13:03

Beş ülkeden üniversite ve okulların işbirliğiyle düzenlenen ve ‘Erasmus+’ tarafından desteklenen ‘SMART KIDS-SMART CITIES’ projesinin üçüncü toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkiye’den katılan okulun projeleri beğeni topladı.

Haberin Devamı

Türkiye, Birleşik Krallık, Yunanistan, Polonya, İspanya’dan üniversite ve okulların işbirliğiyle yürütülen, ‘Avrupa Birliği Erasmus+’ programı tarafından desteklenen ‘SMART KIDS-SMART CITIES’ projesinin üçüncü toplantısı, Yunanistan’ın Girit adasındaki Resmo şehrinde 4-5 Nisan’da yapıldı. Türkiye’nin Özel Arı Okulları tarafından temsil edildiği projeye, okul adına; Genel Müdür Yardımcısı Dr. Seva Demiröz, akademik danışmanlar Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Prof. Dr. Uğur Hikmet Öner ile ARGEM Uzmanı Kerem Ay katıldı. Okulun Erasmus+ ekibi, projenin ileri aşamalarında yapılacak çalışmaların biçimlendirilmesine katkıda bulundu.

PROJELER BEĞENİLDİ
Okulun ‘STEAMmaker’ laboratuvarında öğrencilerin uzmanlar ve öğretmenler rehberliğinde yürüttükleri ‘Akıllı Trafik Işıkları’, ‘Geliştirilmiş Akıllı Sera’ ve ‘Akıllı Araba’ projeleri toplantıda beğeni topladı. Projenin bir sonraki toplantısının Aralık 2019’da gerçekleştirilmesi planlandı.

Haberin Devamı

SMART KIDS-SMART CITIES’ PROJESİ NEDİR?
Akıllı şehirler temasıyla yürütülen proje, öğrencilerin girişimcilik becerilerini destekleyerek fen bilimleri, teknoloji, matematik, mühendislik ve mimarlık gibi bilimsel konuları belirten çok disiplinli bakış açısına dayanıyor. STEAM öğrenme yaklaşımıyla öğrenci merkezli derslerle yürütülen proje, öğrencilerin araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, yaratıcılık, problem çözme, iletişim, işbirliği, üretkenlik, liderlik ve sorumluluk becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken proje geliştirilme süreçlerini deneyimlemelerine olanak sunuyor.

BAKMADAN GEÇME!