Enstantane ne demek, ne anlama gelir? Enstantane olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Enstantane ne demek, ne anlama gelir Enstantane olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:34

Okunuşu ile beraber aynı zamanda anlamı üzerinden merak edilen kelimelerden biri olarak enstantane sözcüğü geliyor. Her geçen zaman günlük kullanımda biraz daha geriye çekilen bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkündür. Peki enstantane ne demek, ne anlama gelir? Enstantane olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı üzerine merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Farsça bir kelime olan enstantane sözcüğü, özellikle okunuşu açısından zorlayan bir sözcüktür. Aynı zamanda günümüzde hala nadir de olsa kullanıldığını ifade etmek mümkün. Bu konuda anlamı üzerinden günlük yaşamın yanı sıra birçok eserde ve kaynakta karşılaşılan bir kelimedir.

 Enstantane Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Değişik anlamları ile beraber enstantane sözcüğü Türkçe üzerinden ifade edilir.

 - Işıldama süresi saniyenin 1/25'i ya da daha kısa olan hızlı şekilde gerçekleşen bir hareket çekme yöntemi

 - Bu yöntem üzerinden çekilen fotoğraf

 - Anlık

 Birbirine benzer olan yukarıdaki anlamları ile beraber enstantane kelimesi kullanılır. Özellikle Türkçede herhangi bir özel anı anlatan bir yapı üzerinden ifade edildiğini söylemek mümkündür.

 Enstantane Olmak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 Enstantane kelimesi aynı zamanda enstantane olmak sözcük grubu üzerinden ifade edilir. Öne çıkan bu ifadeleri ile beraber anlık bir durumun içinde kalmak, saniyenin 1/25'in üzerinden çekilen bir hareketi gerçekleştirmek gibi anlamlar üzerinden ele alınabilir. Özellikle ilginç ve farklı anları anlatan bir kelime ve kelime grubu olarak da gündelik yaşamda kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!