Emekli imam “Ali Baba’nın Çitfliği” ile çocukların yüzünü güldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Emekli imam “Ali Baba’nın Çitfliği” ile çocukların yüzünü güldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2023 10:22

Emekli imam Ömer Faruk Şirikçi 47 yıllık meslek hayatında insanları hep ezan okuyarak camiye çağırdı. Şimdi elinde bir seyyar hoparlör Kahramanmaraş’ta ‘Ali Baba’nın bir çiftliği var’ şarkısını söyleyerek çocukları psikososyal destek çadırına çağırıyor. En son Abdülhamid Han Camii’nde görev yapan Şirikçi’nin Merkez mahallesi’nde kurduğu oyun çadırına çocukları davet etmek için söylediği şarkı sosyal medyada çok sayıda beğeni aldı. Emekli imamın söylediği şarkıdan sonra oyun çadırına toplanan çocukların kahkahaları bu sesi depremin ilk gününden beri unutmuş olan herkesi umutlandırdı.

Haberin Devamı

İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gönüllü olarak giden psikologlar, Merkez mahallesi sakinleri tarafından uzun yıllardır tanınan 67 yaşındaki Ömer Faruk Şirikçi’ye çocuklar için bir oyun çadırı kurmak istediklerini söyledi. Şirikçi hem çadırın kurulması için yardımcı oldu hem çocukları bu çadıra topladı hem de onlarla oyunlar oynadı. Bölgede yaşayan 60 çocuk Ömer Faruk dedenin şarkılı daveti üzerine oyun çadırında toplanıp top oynadı, ip atladı ve 6 Şubat’tan bu yana ilk kez yaşadıkları büyük travmadan biraz olsun sıyrıldı. Emekli imam Şirikçi çocukları oyun çadırına Ali Baba’nın bir çiftliği var diye seslenerek toplama fikrinin nasıl oluştuğunu şöyle anlattı:

Emekli imam “Ali Baba’nın Çitfliği” ile çocukların yüzünü güldürüyor

Fotoğraflar: Murat Şaka

Haberin Devamı

PSİKOLOGLAR EŞLİĞİNDE OYUNA DAVET ETTİK
“Mahallede çok kişi tarafından tanındığım için gönüllü psikolog arkadaşlar bana ulaştı. Çocuklara psikososyal destek sağlayacakları bir çadır kurmak istediklerini ve yer bulamadıklarını söyleyip yardım istedi. Önemli olan ailelerin de güvenebileceği bir ortam oluşturmaktı. Ben de bana bırakın ben hallederim dedim. Hemen uygun yer bulup çadırı kurduk.

ŞARKIYI TORUNLARIM İÇİN ÖĞRENMİŞTİM
8 aylık üçüz torunlarım var. Kızım onlar ağladığında “Ali Baba’nın Çiftliği” diye bir şarkı söylüyor. Ben de sözlerini ondan öğrendim. Aklıma çocuklara bu şarkıyı söyleyerek burada onlar için bir alan kurulduğunu duyurmak geldi. Yıkılan Çarşıbaşı Camii’nden mikrofon ve hoparlörü alarak şarkıyı söylemeye başladım. Bunu duyan çocuklar da oyuna koştu. Şimdi 60 çocuk günde 2 saat psikologlar eşliğinde onları destekleyecek oyunlar oynuyorlar.

Emekli imam “Ali Baba’nın Çitfliği” ile çocukların yüzünü güldürüyor
EN ÇOK ÇOCUKLARIN DESTEĞE İHTİYACI VAR
Buradaki insanlar yaralı, hepsi ızdırap içinde. Kimi ailesini, yakınlarını kaybetti, varlıklıyken yoksullaştı, hatıraları gitti. Bu insanların omzunun sıvazlanmaya ihtiyacı var, en çok da çocukların. Biz de yavrularımıza bunu yapmak istedik.”

Haberin Devamı

Emekli imam “Ali Baba’nın Çitfliği” ile çocukların yüzünü güldürüyor
KORKMASINLAR DİYE KÜÇÜK KÖPEK DEDİM
Pek çok kişi tarafından bilinen Ali Baba’nın Çiftliği şarkısının sözlerini “çiftliğinde ‘küçük’ köpekleri var” diyerek değiştiren Şirikçi sözlerini; “Büyük köpeği taklit edemezdim, belki de korkacakları bir ses çıkarmak zorunda kalacaktım ben de onların böylesini daha çok seveceklerini düşündüm ve şarkıyı ‘Ali Baba’nın çiftliğinde küçük köpekleri var’ diye değiştirip küçük köpek taklidi yaptım” diye sürdürdü.


Emekli imam Ömer Faruk Şirikçi'nin görüntüleri sosyal medyadan böyle paylaşıldı.

BAKMADAN GEÇME!