Eğitim Teknolojileri Zirvesi 5 Mart’ta yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Teknolojileri Zirvesi 5 Mart’ta yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 15:32

Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ 2016), 5 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek. Türkiye ve dünyadan eğitim teknolojileri konusunda çalışmalar yürüten akademisyen, eğitim uzmanı, öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı zirvenin basın tanıtım toplantısında konuşan zirvenin koordinatörü Işıl Boy Ergül, bu yıl üçüncüsü yapılacak zirvede daha fazla atölyenin yer alacağını ve katılımcıların zirve boyunca eğitim teknolojilerini kendilerinin de deneyebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin Koordinatörü Işıl Boy Ergül, “Eğitim ve teknolojiye dair tüm paydaşları bir araya getirmenin yanında pek çok sürprizi içinde barındıracak olan, şimdilik sadece birkaç konu başlığını açıkladığımız zirve dahilinde birçok uzman, yerli ve yabancı konuşmacı bizlerle birlikte olacak. Kısacası bu zirve bu yılda bünyesinde ilkleri barındırmak istiyor” diye konuştu.

Dünya çapında faaliyetler sürdüren eğitim şirketi Pearson İş Geliştirme ve Kuramsal Satış Müdürü Can Mindek de tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Pearson’ın Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde yer alacağını ve eğitim teknolojileri konusunda çalışmaların süreceğini dile getirdi.

Zirvenin destekçileri arasında yer alan artırılmış gerçeklik ve imaj tanıma uygulaması Blippar Türkiye’nin CEO’su Zehra Öney ise, artırılmış gerçeklik gibi teknolojiler sayesinde merakımızın peşinden giderek daha etkili ve kalıcı öğreneceğimizi, 2020’ye kadar ‘nesnelerin interneti’ ile 26 milyar cihazın bağlı olacağını ve internet harcamalarının 1.7 trilyon dolara ulaşacağını belirtti.

Haberin Devamı

STEM VE OYUNLAŞTIRMA GİBİ KONULARDA SEMİNER VERİLECEK

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek eğitimcilere ilham verip, onların deneyimlerinden ilham almayı amaçlayan Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde katılımcıların kendi hologramlarını yapabileceği atölyeler düzenlenecek. Kodlama konusunda uzman eğitimcilerle çalışmalar yapılacak. STEM ve oyunlaştırma gibi eğitim gündeminde son yıllarda sıkça yer alan konularda seminerler verilecek.

Sunuculuğunu Geveze’nin yapacağı zirveye konuşmacı olarak Türkiye ve dünyadan eğitim teknolojileri alanında çalışan eğitim uzmanları ve akademisyenler katılacak. Kanadalı Eğitim Bilimci Stephen Downes, artırılmış gerçeklik ve imaj tanıma uygulaması Blippar Türkiye’nin CEO’su Zehra Öney, gazeteci Cem Seymen, kodlama eğitimi alanında uzman Doç. Dr. Şirin Karadeniz ve Dr. Yasemin Allsop gibi birçok isim ETZ 2016’da konuşmacı olarak yer alacak.

ETZ’de F klavye şampiyonları İngilizce konuşmaları anlık çevirilerle ekrana yansıtacak.

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!