Eğitim dünyası İstanbul’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitim dünyası İstanbul’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 15:30

Türkiye Maarif Vakfı tarafından 17-18 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek ‘3. İstanbul Eğitim Zirvesi’nde, dünyanın 50 ülkesinden eğitim uzmanları ve bakanlar bir araya gelecek.

Haberin Devamı

İstanbul’da Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Eğitimde Değişimi Yönetmek’ temasıyla düzenlenecek olan 3.İstanbul Eğitim Zirvesi’nde, üç ülkeden eğitim bakanları ile dünyanın seçkin eğitimci ve akademisyenleri yer alacak. Zirvede yapay zeka, biyoteknoloji ve benzeri teknolojilerin dijital çağda eleştirel düşünme yeteneğine etkisi gibi konular ele alınacak. Diğer yandan düzenlenecek panellerde insanın iyi olma halini ve karakter gelişimini etkileyen eğitim paradigmaları, dijitalleşme, sosyal değişimler gibi konular incelenecek.

SONUÇLAR AKADEMİK OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK
Zirvede çıkacak sonuçlar, eğitimde değişimin yönetilmesi teması çerçevesinde akademik olarak değerlendirilecek. Ayrıca zirvenin ‘Eğitimde Değişimi Yönetmek’ başlıklı üst düzey oturumuna bazı ülkelerin eğitim bakanları da katılacak. Bu kapsamda zirvede, Bosna Hersek Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, Demokratik Kongo Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi, Malezya Milli Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek konuşma yapacak.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’NİN EĞİTİM YÜZYILI’ OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Zirvede, ‘Türkiye'nin Eğitim Yüzyılı’, ‘Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji’ ve ‘Okul Yöneticileri’ oturumları da yapılacak. ‘Türkiye'nin Eğitim Yüzyılı’ oturumunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Ökten, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Prof. Dr. Halil Berktay ve Prof. Dr. Azmi Özcan, Türkiye'nin geçmişten gelen tecrübesiyle eğitim yüzyılının eğitsel paradigmalarını ve vizyonunu tartışacak. Eğitime ilişkin yaklaşımların, eğitim teknolojilerinin etkili kullanımının ve iyi örneklerin tartışılacağı uluslararası bir platform olma özelliği taşıyan zirve, katılımcılara farklı boyutlarıyla tartışma ve öğrenme fırsatları sunacak.

ZİRVEYE DİĞER ÜLKELERDEN KATILACAK İSİMLER

- Prof. Dr. Lee Chi Kin John-Hong Kong Eğitim Üniversitesi

-  Prof. Dr. Charles Reigeluth- İndiana Üniversitesi/ABD

- Prof. Dr.  Mazslee Bin Malik/ Malezya Milli Eğitim Eski Bakanı ve Uluslararası İslam İlimleri Enstitüsü Başkanı

Haberin Devamı

- Prof. Dr. Marenglen Biba- New York Tirana Üniversitesi. Arnavutluk

- Charles Fadel- Ana tema Konuşmacısı- (CCR) ABD

- Hau Ming Tse- Oxford Üniversitesi İngiltere

- Prof. Dr. Maryam Jaffar Ismail- Zanzibar Devlet Üniversitesi. Tanzanya

- Prof. Dr. Çetin Kaya Koç/ Kalifornia Ünv/İTÜ Türkiye

- Prof. Dr. Mark Winterbottom- Cambridge Üniversitesi/İngiltere

- Prof. Dr. Douglas Hartman-Michigan Eyalet Üniversitesi/ABD

- Jennifer Groff- Leraningfutures. Global (CEO)  

BAKMADAN GEÇME!