e-YDS başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 14:55

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre; Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) için başvuru süreci, 16 Şubat-5 Nisan tarihleri arasında olacak.

Haberin Devamı

ÖSYM açıklamasına göre e-YDS Farsça, Yunanca ve Bulgarca alanlarında, 15 Nisan’da Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav uygulama binalarında saat 13.45’de yapılacak. Sınav süresi 180 dakika olacak. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 

Sınava katılmak isteyenler adaylar başvurularını 16 Şubat - 5 Nisan arasında ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden yapacak. Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav uygulama binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan; Ankara’da 4 bin 196, İstanbul’da 460, İzmir’de 116 ve Adana’da 306 olarak belirlendi. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dahil edilecek. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak. 

Haberin Devamı

2023 ELEKTRONİK YABANCI DİL SINAVI (2023 E-YDS) KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!