DHBT sonuçları ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

DHBT sonuçları ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:16

Aralık ayının ilk haftasında gerçekleşen DHBT sınavının soru ve cevapları, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden erişime açılması ardından DHBT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan DHBT sonuçları da ÖSYM üzerinden duyurulacak. Peki, büyük umutlarla beklenen DHBT sonuçları ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na bağlı olarak gerçekleştirilen DHBT sınavının sonuçları için geri sayım sürüyor. Pek çok adayın memur olma hayaliyle girdiği sınav 4 Aralık’ta gerçekleşmiş, DHBT soru ve cevapları da kısa sürede erişime açılmıştı. Cevaplarını kendilerine göre değerlendiren adaylar, şimdi de büyük bir merakla “DHBT sonuçları ne zaman açıklanır?” sorularına yanıt arıyor.  Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan DHBT sonuçları için resmi bir açıklama geldi mi? Sonuçlar için net bir tarih var mı? İşte, DHBT sınavının değerlendirme aşaması ve sonuçlar için öngörülen tarih!Son dönemde pek çok sınavın art arda açıklanmasıyla birlikte DHBT sonuçlarının açıklanacağı tarihin yakın olduğu düşünülse de geçtiğimiz yıllara bakıldığında sonuçların açıklanmasının 15 günü bulduğu görülüyor. Tercih kılavuzunun tüm KPSS sınavlarının tamamlanmasının ardından yayımlanacağı düşünülürse, DHBT sınav sonuçlarının da bir an önce açıklanacağı ve tercih kılavuzunun yayımlanacağı söylenebilir.http://www.osym.gov.tr/TR,12820/2016-kpss-din-hizmetleri-alan-bilgisi-testi-dhbt-temel-soru-kitapciklari-ve-cevap-anahtarlari--10.html

Haberin Devamı

SINAVDA YÖNELTİLEN SORULAR

4 Aralık Pazar günü 09.30'da yapılan sınavda 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi.Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluştu ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak oldu. Bu testte, "İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı" konu başlıklarından sorular yer aldı.

İkinci 20 soruluk sınavda ise (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterdi. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test"Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet" konu başlıklarından oluştu.

Haberin Devamı

DHBT PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Adaylar, sınav öncesinde olduğu gibi sonrasında da bazı konuları merak etmeye başladı. Bu konulardan biri DHBT sınav hesaplamaları oldu. Peki,  DHBT sınav hesaplamaları nasıl yapılıyor, hangi detaylar dikkate alınıyor?

DHBT sınavına katılan adayların KPSS puanlarının yanında, öğrenim düzeylerine göre KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacak. DHBT sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecektir. Puanlar 100 üzerinden değerlendilecektir.

BAKMADAN GEÇME!