Dersler BTK’da, sınavlar üniversitede

Güncelleme Tarihi:

Dersler BTK’da, sınavlar üniversitede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 14:29

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında yapay zekâ ve dijital teknolojilerle ilgili derslerin üniversite müfredatlarına dahil edilmesi amacıyla protokol imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “BTK Akademi dersleri öğrenciler tarafından çevrimiçi veya çevrimdışı olarak takip edilecek, sınavlar ise üniversitelerimizde yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu, Türk yükseköğretim tarihinde bir ilk adımı ifade ediyor” dedi.

Haberin Devamı

YÖK ile BTK arasında, yapay zekâ ve dijital teknolojilerle ilgili derslerin üniversite müfredatlarına dahil edilmesine ilişkin BTK Akademi Ders İçeriklerinin Kullanımı Hakkında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, imza töreninde yaptığı konuşmada, dijital teknolojiler alanındaki hızlı gelişmelere paralel olarak ilgili bütün sektörlerde nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu amaçla son yıllarda lisans seviyesinde ‘Yapay Zekâ Mühendisliği’ ve ‘Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği’ bölümleri ile lisansüstü seviyede farklı programlar açıldığını ifade eden Özvar şunları söyledi:
“Uzun zamandır YÖK bünyesinde yürütülen teknik çalışmaları artık somut adımlara dönüştürmeye başladık. Yapay zekâ başta olmak üzere dijital teknolojilere ilişkin kamu ve özel sektörler dâhil olmak üzere bütün paydaşlarla iş birliklerini geliştirmeye büyük önem veriyoruz. BTK ile imzalanacak iş birliği protokolünün de bu anlamda son derece faydalı neticeler vereceğine inanıyorum. BTK Akademi yaklaşık 2 milyon kullanıcısıyla son derece büyük potansiyele sahip.

Haberin Devamı

YAPAY ZEKA ÇALIŞMA GRUBU KURDUK
Bu protokol sayesinde BTK Akademi tarafından verilen derslerin üniversitelerimizin müfredatlarına dâhil edilmesini ve bu derslerin kredilendirilmesini planlamaktayız. Derslerin üniversitelerimizin ders havuzlarına dâhil edilmesi Kurulumuz bünyesinde oluşturulan ‘Çalışma Grubu’ marifetiyle gerçekleştirilecektir. BTK Akademi dersleri öğrenciler tarafından çevrimiçi veya dışı olarak takip edilecek, sınavlar ise üniversitelerimizde yüz yüze şekilde gerçekleştirilecektir. Bu zannediyorum, Türk yükseköğretim tarihinde bir ilk adımı ifade ediyor. Bundan sonraki aşamada, BTK ile Yükseköğretim Kurulu arasında bir ortak çalışma grubunun oluşturulmasıyla yeni derslerin açılması ve müfredat çalışmalarının birlikte gerçekleştirilmesi gibi hususlarda iş birliğinin daha da ilerlemesi mümkün hale gelecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!