Depremzede öğretmene barınma desteği

Güncelleme Tarihi:

Depremzede öğretmene barınma desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 11:50

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki illerde görev yapan ve yeni atanan 210 bin 215 öğretmenin barınma sorunuyla yakından ilgilenildiğini, barınma talebi olan öğretmenlere destek olunduğunu açıkladı. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) depremden etkilenen öğretmenlere mazerete bağlı tayin hakkı tanınacağını duyurdu ve detayları da paylaştı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden 11 il etkilenmiş, bu illerde okulların yarı yıl tatili sonrası açılışı hasar durumuna göre Mart ayının sonuna kadar ertelenmişti. Bu illerde yaşanan depremlerden 3 buçuk milyondan fazla öğrenci ve yüz binlerce öğretmen etkilenmişti. Bakan Tekin son olarak geçtiğimiz hafta 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda; “Özellikle deprem bölgesindeki on bir ildeki arkadaşlarımızdan, yeni atananlar dâhil olmak üzere bütün öğretmenlerimizle irtibata geçmelerini. Konaklama problemi olanları mutlaka bizimle paylaşmalarını rica etmiştim. Bütün il müdürü arkadaşlar bu süreci tamamladılar” diyerek konuyu gündeme getirmişti. Bakan Tekin yaptığı son sosyal medya paylaşımında ise bölgedeki tüm öğretmenlerin tek tek aranarak barınmaya ilişkin sorunlarının giderildiğini, yerel yönetimlerin teyakkuz halinde olmaya devam ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

HER ÖĞRETMENİMİZİ KARDEŞ GİBİ SAHİPLENİN
Bölgede halen çalışan ve yeni atanan öğretmenlerden barınma sorunu yaşayanlarla yerel yönetimlerin yakından ilgilendiğini duyuran Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Asrın felaketinin yaşandığı bölgede halen çalışan ve yeni atanan 210 bin 215 öğretmenimiz tek tek aranmış ve barınmaya ilişkin sorunu olup olmadığı istişare edilmiştir. Barınma talebi olan kardeşlerimizin sorunları İçişleri Bakanlığımız ve valiliklerimizin desteği ile çözülmüştür. İl milli eğitim müdürlerimiz de bu konuda teyakkuz halindedir. Kendilerine her ulaşan öğretmenimizi kardeşi gibi sahiplenip valiliklerle koordineli olarak çözüm üretmeleri konusunda bilgilendirilmiştir.”

DEPREMZEDE ÖĞRETMENLERE TAYİN HAKKI
MEB, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerden 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

BAŞVURU SONUÇLARI 8 EYLÜL’DE
Buna göre söz konusu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin, eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!