Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2022 15:33

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bilime odaklı, kültürel değerlere duyarlı, evrensel ve millî manevi değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesi amacıyla ilk defa öğretmenlere yönelik 'Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı' hazırlandı.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan kitapta öğretim programında yer alan 'adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik' gibi kök değerlerden oluşan temalar yer aldı.

EVRENSEL VE MİLLİ DEĞERLERE SAHİP NESİLLER
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Sadece akademik olarak güçlü gençler değil, aynı zamanda milletin kendi öz değerlerine, tarihine, inancına ve kültürüne uygun bir eğitim sistemi inşa ederek evrensel ve millî değerlere sahip nesiller yetiştirmek için Bakanlık olarak çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAMA BECERİSİNİ GELİŞTİRECEK
Bakan Özer, bu kapsamda öğretim programlarında yer alan kök değerlere yönelik bir etkinlik kitabı hazırladıklarını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

“Biz Bakanlık olarak devletiyle milletiyle barışık, milletin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için çalışıyoruz. Bununla ayrıca gençlerimiz; yorumlama, çıkarımda bulunma, öğrendiğini karşılaştığı probleme yansıtabilme, analiz edebilme, eleştirel düşünebilme, düşüncelerini sentezleyebilme gibi üst düzey zihinsel beceriler kazanabilecek.”

GÜNDELİK BİLGİ VE BECERİLERİ ÖĞRENECEKLER
Etkinlik kitabını uygulamaya yönelik bir kılavuz da yayımladıklarını dile getiren Özer, şöyle devam etti: “Değer ve tutumların öğrencilerimize bilişsel düzeyi aşarak duygu ve davranış boyutlarında kazandırılması, okuldaki yaşam kalitesini yükseltecek ve öğrencilerimiz kendilerini okulda daha mutlu ve güvende hissedecek. Böylece öğrencilerimiz bir taraftan iyi karaktere sahip vatandaşlar olarak yetişirken bir taraftan da gündelik yaşamda kullanacakları bilgi ve becerileri etkili bir şekilde öğrenecekler.”

KİTAPTA 120 ETKİNLİK YER ALIYOR
Öğretim programında yer alan kök değere yönelik 120 etkinlik yer alıyor. Alan uzmanları tarafından hazırlanan etkinliklerde, öğrencilerin ilgisini çekecek birbirinden farklı özellikler içeren özgün çalışmalar sunuldu. Söz konusu bu etkinlikler, öğretmenlerin uygulamasına yönelik sınıf içi etkinliklerden oluşuyor. Her etkinliğin sınıf içi uygulama bölümü olmakla birlikte okul içi, okul dışı ve aile ile irtibatlı görevlendirmeler içeren etkinlikler de bulunuyor. Etkinlikler, öğrencilerin sınıf ortamı içinde daha çok eğlenerek öğrenebilecekleri, anlama ve anlatma becerilerini daha üst düzeye çıkarabilecekleri çok yönlü çalışmalar sağlayacak şeklinde düzenlendi.

 

BAKMADAN GEÇME!