Darüşşafaka’da 100’üncü yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Darüşşafaka’da 100’üncü yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 13:38

Türk eğitim tarihinin ilk sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Darüşşafaka Cemiyeti, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını sabah öğrencilerin hazırladığı törenle, akşam da bağışçılarla öğrencileri bir araya getirerek kutladı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı, Darüşşafaka Cemiyeti'nin 160’ncı ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 150’nci kuruluş yıl dönümüyle birlikte kutlandı. Cemiyet, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırladığı etkinlikler kapsamında, öğrencilerin katıldığı bir tören düzenledi. Daha sonra çoğu Cumhuriyet’in ilk yıllarına şahitlik etmiş bağışçılarıyla, mevcut öğrencilerin bir araya geldiği etkinlikle kutlama yaptı.

CANLI TABLO YAPTILAR
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları, tüm öğrencilerin katıldığı bir törenle başladı.  "Cumhuriyetin Kanatlarında Geçmişten Geleceğe" adlı performans sergilendi. Öğrenci orkestrası, zeybek gösterisine eşlik etti. Cumhuriyet tarihi canlı bir tablo haline getirildi. Akşam düzenlenen etkinlikte ise eğitim hayatını Darüşşafaka Rezidanslarında sürdüren  Cumhuriyet’in yetiştirdiği ilk nesillerle, yeni kuşaklar buluştu. Öğrencilerle birlikte dans eden ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren bağışçılar, Cumhuriyet’in kurucu ruhunu bugüne taşıdı.

Haberin Devamı

‘BUGÜN TARİHİ BİRLİKTELİĞE İŞARET EDİYOR’
Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamanın büyük gururunu yaşadıklarını belirten Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Sabah, kampüsümüzde öğrencilerimizin performanslarını izleyerek Cumhuriyet’in 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Akşam da yine tüm bir aradayız. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet'in 100’üncü, Darüşşafaka Cemiyeti'nin 160’ıncı ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 150’nci kuruluş yıldönümünü bir araya getirerek tarihî bir birlikteliğe işaret ediyor. Köklü eğitim geleneğimizin ve Cumhuriyetimizin değerlerinin ne kadar güçlü bir birliktelik içinde olduğunu bugün bir kez daha gördük. Gelecek nesillere bu mirası taşımaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!