Cumhuriyete geleneklerinize sahip çıkın

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyete geleneklerinize sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 23:52

KOÇ Üniversitesi’nin 2016-2017 eğitim yılı mezuniyet töreni dün yapıldı. Törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Koç, gençlere Cumhuriyet’e, demokrasiye, gelenek ve değerlerine sahip çıkmalarını önerdi.

Haberin Devamı

Koç yeni mezunlara mücadelelerden korkmamaları gerektiğini belirterek, “Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi hayatın mücadeleden ibaret olduğunu sakın unutmayın. Ancak mücadele sizi korkutmasın. Zira sizler Cumhuriyet’in ilke ve inkılapları doğrultusunda ilerleyen, demokrasiye inanan, laik, yenilikçi, kendine güveni tam, memleketiniz ve insanlık için önemli işler yapacak yarının liderlerisiniz. Mezunlar, yarının liderleri olarak yaptığınız her işte Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolundan, demokrasiden ödün vermeden, Cumhuriyet’in temel ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için var gücüyle çalışan insanlar olarak görmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

1.024 MEZUN
Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Umran İnan ise “Bu yıl lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplamda 1.024 öğrencimizi mezun ediyoruz. Türkiye’de bilimsel çıtayı en yükseklere çıkarmak için çok kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl birçok önemli araştırma merkezini faaliyete geçirdik” dedi.

OKUL BİRİNCİSİ 4.25 ORTALAMA
Kimya ve biyoloji mühendisliği bölümünden mezun olan Yörükcan Erbay, 4.25 ortalamayla okul birincisi oldu. Erbay, İngiltere’nin lider üniversitelerinden Imperial College London’da sürdürülebilir enerji konusunda yüksek lisans çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi. 

BAKMADAN GEÇME!