Çocuklara ‘hayvan sevgisi’ atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara ‘hayvan sevgisi’ atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 17:28

Üniversite öğrencisi Miray Yıldız Özkan, hayvan sevgisini aşılamak için okulları dolaşıp atölyeler gerçekleştiriyor. “Hayvan Sevgisi Çocukken Başlar” adlı projesiyle 5-15 yaş aralığındaki çocuklara oyun ve hikayelerle hayvan sevgisini öğreten Özkan, projeyi okuduğu üniversitenin Hayvan Haklarını Koruma Kulübü ve Çocuk Üniversitesi ile birlikte hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

“Sokaklarda, kuyruğuna ip bağlanmış, başına poşet geçirilmiş hayvanlar bulduğumda, onlara bunu yapanların çocuklar olduğunu fark ettim ve çocukların hayvanlara davranışlarını gözlemlediğimde neredeyse işkence düzeyine vardığını gördüm” diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Hukuk Fakültesi 4’üncü Sınıf öğrencisi Miray Yıldız Özkan, projeyi buradan yola çıkarak hazırlamış.

Pilot bölge Bağcılar

İlk atölyelerini Bağcılar İsa Yusuf Alptekin İlkokulu’nda 5 yaş grubu anaokulu öğrencileriyle düzenlediklerini söyleyen Özkan, şöyle devam etti:
“Bu okulu seçmemizin önemli bir nedeni öğretmenlerin ve yöneticilerin bizimle uyum içinde çalışabilmeleri, öğrencilerin katılımlarını desteklemeleri ve bu tip çalışmaların öneminin farkında olmalarıydı. Bir diğer nedeni ise okulun Bağcılar gibi çok çeşitli gruplardan kişilerin yaşadığı bir çevrede yer almasıydı. Atölye düzenlemeye gitmeden önce çocuklar öğretmenleri tarafından konuyla ilgili bilgilendirilmişti. O nedenle geldiğimizde bizi bekler durumda bulduk öğrencileri. Hepsi bizi çok meraklı ve heyecanlı gözlerle karşıladılar. Kalabalık bir ‘ağabey – abla grubu’ görmek onları heyecanlandırmıştı. Bizi gördüklerinde arkadaşlarıyla birbirlerine bakışıp gülümsediklerini fark ettik. Kendimizi tanıtıp neler yapacağımızı anlattığımızda hepsi çok uyumlu göründü. Zaten bu uyum etkinliklerin sonuna kadar da devam etti. Hepsi gayet istekliydi ve tüm aktivitelerde bize sorunsuz eşlik etti. Hayvan maskelerimizi hazırlayıp yüz boyama yaparken, çocuklarla birlikte çeşitli hayvan sesleri çıkardık. Şarkılar söyleyip sohbet ederken çok eğlendik.”

Haberin Devamı

Atölye için profesyonel yardım alıyor

Atölye etkinliklerini İKBU Hayvan Haklarını Koruma Kulübü’nden bu proje için gönüllü arkadaşlarıyla birlikte belirlediklerini söyleyen Özkan, içeriklerin uygulamalar öncesinde İKBU Çocuk Üniversitesi’ndeki akademisyenler tarafından kontrol edildiğini de belirtti.

BAKMADAN GEÇME!