Çocuklar 23 Nisan'da çevrim içi koşuda yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar 23 Nisanda çevrim içi koşuda yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 13:38

COVID-19 salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evde kutlamak zorunda kalacak çocuklar için düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Koşusu'na, 81 ilden 4-12 yaş arası çocuklar katılabilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek  koşuya katılımcılar evlerinden canlı bağlanarak yarışacak.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılını kutlmaka amacıyla düzenelenen yarışmaya katılan çocuklar kendi kurdukları 101 metrelik parkurda koşacak. Koşu öncesinde ısınma hareketlerini çocuklar, Kral Şakir çizgi karakteri ile birlikte yapacaklar.

ÇOCUKLARIN BAYRAMI UNUTULMAMALI
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Çocuklarımız istemediğimiz sebeplerden dolayı evlerde kapalı durumdalar, dışarı çıkamıyorlar ve oyun oynayamıyorlar. Yapılan bu tarz organizasyonlarla en azından çocuklarımızın unutulmadığını ve onların bayramının kutlanması için elimizden geleni yaptığımızı hem camiamızın hem de çocukların görmesi önemli. Atletizm ile çocukların kucaklaşmasını ve ekrandan da olsa çocukların bir araya gelebilmelerini sağlamak için yapılan güzel bir organizasyon" dedi. Çocuklarla ilgili yaptıkları programın hepsinin son dönemde durdurduklarını hatırlatan Çintimar, şunları söyledi:
"İnşallah bayramdan sonra daha rahatlarız ve çocuklarımızı tekrar sahalara indiririz. Ama en azından 23 Nisan çocukların bayramı bunun unutulmaması bunun devamının sağlanabilmesi önemliydi. Bunun için de arkadaşlarımız çalışma yaptılar biz de bu çalışmanın geçen yıldan beri paydaşı olarak bunun içerisinde olmayı kendimize görev atlettik."

Haberin Devamı

Organizasyonu Adım Adım oluşumu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile düzenlediklerini belirten Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, "Geçen yıl nisan ayında yine çocukların pandemi dolayısıyla evlerinde olduğunu hatırlan Eker, "Eker olarak 23 Nisan coşkusunu yaşayabilmek adına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın 100. yılında çocuklara bu organizasyonu yapmaya karar verdik. Burada temel amaç çocuk bayramını kutlamakla beraber çocukları harekete ve sağlıklı yaşamaya yönlendirmekti. Bu sene koşunun ikincisini düzenliyoruz. Dolayısıyla istiyoruz ki çocuklarımız bu koşuya katılarak hem spora bir adım atsınlar hem koşuyla tanışsınlar aynı zamanda bayram coşkusunu hep beraber yaşayalım" diye konuştu.

 İYİ ALIŞKANLIKLAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Organizasyon Direktörü Caner Odabaşoğlu, "Koşmak veya bu tür bir etkinlik çocuklar için sadece hareket, eğlence ve spor değil biz esasında çocuklara atletizmi sevdirerek onların yaşam döngüsünde kalıcı olacak, zamanı iyi yönetmelerini sağlayacak, iyi ve sağlıklı alışkanlıklara doğru eğilim gösterecekleri bir dünya yaratmaya çalışıyoruz." dedi. Atletizm sahalarında kötü alışkanlığı olan insanların bulunmayacağını öne süren Odabaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir koşu etkinliği festivalinde de öyle. Sahada  450-500 çocuğu minik adımlar branşında motive eden koşturan ve koşudan sonra yaklaşık 4 saat alanda tutan bir organizasyon. Ekimdeki gerçek yarışta bunları yapabilirken şenlikte şimdilik onları meşgul edecek kendi göğüs numaralarını tasarlama, kendi madalyalarını tasarlama, boyama ve kesme gibi daha fiziksel ve gerçek becerilere yönlendirmeye çalıştık."  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!