'Çift diplomalı hukuk’ sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Çift diplomalı hukuk’ sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 15:00

Dört yıllık eğitimin ardından hem Almanya’dan hem de Türkiye’den hukuk diploması almayı sağlayan ‘Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı’ 7’nci mezunlarını verdi. Uygulanan program çerçevesinde Almanya ve Türkiye’den katılımcılarla bir sempozyum düzenlendi.

Haberin Devamı

Öğrencilerinin ilk iki yılını Almanya Köln Üniversitesi’nde, son iki yılını da İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nde tamamladıkları lisans programının 10’uncu yılı geride kaldı. Bu nedenle düzenlenen sempozyuma üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kâmil Yıldırım, Program Direktörü Dr. Ayşegül Altınbaş’ın yanı sıra Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunun Maiyette Başkonsolosu Martin Graf, Köln Üniversitesi Program Direktörü Prof. Heinz-Peter Mansel de katıldı. Prof. Mansel’e Fahri Doktora beratı takdim edildi.

ATATÜRK ALMAN BİLİM İNSANLARINA IŞIK TUTMUŞTU
Prof. Mansel, Fahri Doktora unvanından dolayı çok mutlu olduğunu söylediği açıklamasına şöyle devam etti: “Çift diplomalı hukuk programının önemini görmüş olduk. 12 yıl önce hazırlıklarına başladığımız ve 10 yıldır eğitim veren bu programdan bugün 7’nci mezunlarımızı veriyoruz. Mezunlarımızın iş dünyasında çok önemli yerlerde olduklarını görmek, bizleri son derece memnun ve mutlu ediyor. Ayrıca zamanda Mustafa Kemal Atatürk, Almanya’nın karanlık dönemlerinde Alman bilim insanlarına ışık tutmuştu. Bunun da altını çizerek yapmış olduğumuz iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

HUKUK OLMAZSA ÜRETİM OLMAZ
Yapılan iş birliğinin iki üniversite için de akademik anlamda başarı sağladığını söyleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, “Bu programdan mezun olan arkadaşlarımızın çok kısa zamanda ciddi yerlere geldiğini gözlemlemek bize gururların en büyüğünü yaşatıyor. Buna benzer programlar artarak devam edecek. Tabi ki de üretim ve tüm iş kategorileri çok önemli. Fakat en önemlisi hukuktur. Hukuk işlemeyen bir ülkede üretimin olması mümkün değildir.” dedi.

FARKLI ÜLKELERDE STAJ VE İŞ
Direktör Ayşegül Altınbaş ise Almanya, Avusturya ve İsviçreli hukuk büroları ile yapılan anlaşmalar sayesinde öğrencilerin kolayca staj, mezunlarınsa iş imkanına sahip olduklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!