Cevap ve düzeltme metni

Güncelleme Tarihi:

Cevap ve düzeltme metni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 18:27

Haberin Devamı

23/05/2007 tarihli www.hurriyet.com.tr de yayınlanan Müfettiş sınav skandalında ikinci perde başlıklı haberiniz gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici niteliktedir.

Söz konusu haberlerinizde; Bakanlığınız tarafından yapılan Müfettiş Yardımcılığı Sınavında; adaylara dini içerikli sorular sorulduğu, mülakat sınavının başmüfettişler tarafından yapıldığı belirtilmektedir. Haberleriniz taraflara sorulmadan ve bilgi alınmadan yayınlanmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Konuyla ilgili olarak Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığından alınan doğru bilgi şu şekildedir. Bakanlığımız eftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 30 adet Müfettiş Yardımcısı alımı için KPSS sınavında başarılı olup Bakanlığımıza müracaat eden ve en yüksek puanı almış bulunan ilk 200 adayın katılmaya hak kazandığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Yazılı Sınavı 14-15 Nisan 2007 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği hükümlerine uygun şekilde yapılmıştır.

Yazılı sınavda başarılı olan 90 aday, 14-18 Mayıs 2007 tarihlerinde Müfettiş Yardımcılığı Firiş Sözlü Sınavına tabi tutulmuş, sözlü sınavda Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 32. maddesinde belirtildiği şekilde "... adayların genel olarak hukuki, iktisadi, mali ve kamu yönetimi bilgileri ile zeka, muhakeme ve algılama yeteneği, ifade yeteneği, genel kültürü, tavır ve hareket gibi şahsi vasıflarının "tamamen tarafsız bir şekilde değerlendirilmesine yönelik sorular yöneltilmiş olup aksi yöndeki bütün iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Sınav komisyonunda görevlendirilmiş bulunan Başmüfettiş ve   müfettişlerin, konunun uzmanı, adil ve objektif oldukları hususunda hiçbir tereddüt bulunmamaktadır. Komisyon üyeleri hakkında ileri sürülen iddiaları gerçek dışıdır. Haberde, komisyonda görevli olmayan bir müfettişin komisyon üyesi olarak belirtilmiştir.

Mine TUNCEL
Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!