Çeteleri protesto için derse girmediler

Güncelleme Tarihi:

Çeteleri protesto için derse girmediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 12:33

Batman’da okul önündeki çeteler, öğrencileri ve öğretmenleri tehdit edince, öğrenciler iki saat derse girmedi, velileri de okul önünde protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Batman’ın Bayındır Mahallesinde bulunan TOBB ilköğretim okulu müdürü Recep Kılıç’ın evinin bulunduğu lojmanlara önceki gün saldıran, öğretmen ile öğrencileri tehdit eden bir çete, semt sakinlerini ayağa kaldırdı. Öğrencilerle birlikte okul bahçesinde toplanan semt sakinleri, okulun idarecileri ve öğretmenlerinin tehdit altında olduğunu belirterek, “Bir grup çete yüzünden çocuklarımızın huzuru kaçtı. Böyle giderse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Koskoca bir eğitim yuvasında eğitim engellenmek isteniyor. Buna da herkes seyirci kalıyor” diye konuştu.

Toplam bin 324 öğrencinin eğitim gördüğü TOBB ilköğretim okulunda toplanan öğrenci velileri, iki saat süreyle öğrencileri sınıflara bırakmadı. Okul bahçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini bekleyen veliler, “Artık Valilik ile Emniyet Müdürlüğü’nün okul önünde gerekli önlemleri almalarını istiyoruz. Geçen hafta okul müdürüne saldıran 7-8 kişilik şebeke, piknik tüpleri ile sınıfların kapısını kırdı. Bekçiyi hastanelik ettiler. Böyle devam ederse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dediler.

Haberin Devamı

Bayındır Mahallesi muhtarı M.Emin Boğa da, kapkaççılar yüzünden semt sakinlerinin çocuklarını okula göndermekte tereddüt ettiğini ifade ederek, “Okul yönetimi de veliler de zor durumda. Şehir merkezinde bir grup kapkaççı resmen eğitimi engelliyor. Kimsenin de müdahale ettiği yok. Yetkililer, ‘Çocukları okula gönderin’ diye kampanya başlatıyor, ama maalesef çocuklarımızın gittiği eğitim yuvasında bu kez güvenlik sorunu var. Bu sorunu kim çözecek merak ediyoruz. Bu kapkaççıların isimleri de belli” dedi.

Protesto üzerine okulda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Ali Atalay, sorunu kısa sürede çözeceği vaadi verdikten sonra veliler çocuklarını sınıflara bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!