Bu proje dostluk için

Güncelleme Tarihi:

Bu proje dostluk için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 13:11

ABD’de ortaya çıkan ve farklı öğrencileri biraraya getirerek, onların sosyalleşmesine imkan tanıyan ‘Best Buddies’ programının bir örneği İstanbul’da hayata geçti.

Haberin Devamı

MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde düzenlenen Best Buddies Eşleştirme Töreni’nde MEF Lisesi’nden 17 gönüllü öğrenci ile Kılıç Ali Paşa Ortaokulu’ndan farklı gelişim gösteren iki, Hayat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nden farklı gelişim gösteren sekiz öğrenci bir araya geldi. Uluslararası programın amacı farklı gelişim gösteren birey ile gönüllüler arasında arkadaşlık programı oluşturarak, farklı gelişim gösteren bireyin toplumda kabul edilmesine destek olmak.

Hayatlarında yeni bir arkadaş edinme olanağı bulan gençleri törende aileleri, öğretmenleri ve futbolcular da destekledi. Törene Ayhan Akman, Kerem İnan ve Soner Tolungüç de katıldı. Ünlü futbolcuların yaptığı çekiliş töreninde sekiz eşleşme gerçekleşti. Eşleşemeyen lise öğrencileri bir yıllık programdaki diğer etkinliklerde görev alacak.

Haberin Devamı

Program, farklı gelişim gösteren birey ile  eşleştirilen MEF Lisesi’nden gönüllü öğrencilerin bir yıl süresince haftada bir gün telefon ya da sosyal iletişim ağları üzerinden bağlantı kurmaları, ayda iki kez yüz yüze görüşmeleri, MEF Lisesi öğrencilerinin ‘Liderlik’ ve ‘Farklı Gelişen Bireylere Doğru Yaklaşım’ konularında uzmanlardan eğitim almaları, okulun organize ettiği dört etkinliğe (kahvaltı, sanatsal-sportif faaliyet, gezi) katılmaları şeklinde sürdürülecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!