‘Britanya İmparatorluk Nişanı’ Ayşen Güven’e

Güncelleme Tarihi:

‘Britanya İmparatorluk Nişanı’ Ayşen Güven’e
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 10:20

British Council’ın Türkiye Eğitim Direktörü Ayşen Güven, Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ile ödüllendirildi. Güven, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki eğitim ve kültürel ilişkilere sağladığı katkı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Birlikte İngilizce’ projesinde yarattığı etkiyle bu ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Güven’e, ödül geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık’ın Türkiye Büyükelçisi Jill Morris tarafından, Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen bir törenle verildi.

‘Britanya İmparatorluk Nişanı’ Ayşen Güven’e
ÖDÜLÜ ALAN TEK TÜRK OLDU
Türkiye’de British Council çatısı altında, İngilizce, eğitim ve yükseköğretim alanında ulusal çapta iki ülke arasındaki eğitim iş birliklerini geliştirmek için yaptığı çalışmalardan dolayı bu ödüle layık görüldüğünü belirten Güven “bu yıl bu ödülü alan tek Türk olmak da benim için ayrıca gurur verici. 30 yıldır Türk eğitim sistemine fayda sağlamaya çalışan bir kişi olarak, ülkemde bu alanlarda yaratmış olduğum etki ve katkılar sebebiyle bu ödülü almak, bir Türk vatandaşı olarak beni onurlandırdı. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bir ödülü bir kişi alır ama onun yanında, arkasında kocaman bir ekip vardır. İşte bu da öyle bir ödül. İki ülkenin bakanlıklarından ve ulusal kurumlarından, partnerlerimizden almış olduğum destek, bu projeleri şekillendirirken bana inanmış olan yöneticiler, öğretmenler, ekibim, ailem yani çok kişinin emeği ve desteği var bu ödülde” dedi.

Haberin Devamı

ODAĞINDA EĞİTİM VAR
Ödülü için tek bir projeye bakılmadığını belirten Ayşen Güven çalışmalarını şöyle anlattı:
“Yaratmış olduğunuz etkinin süresi, büyüklüğü, kaç kuruma ve kişiye yarar sağladığınızın etkisi gibi birçok detaya bakıyorlar. Örnek vermek gerekirse, 2014 yılından bu yana ülkemizde İngilizce ve yükseköğretim alanlarında Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerle İngilizce’nin ulusal bağlamda kalitesinin geliştirilmesi konusunda birçok proje yönettim. Son yönettiğim projelerden birisi ‘Birlikte İngilizce’ projesi. Bu da Türkiye’de 81 ile ve 30 bin İngilizce öğretmenine ulaşmış bir proje. Yine YÖKAK ile yürütmüş olduğumuz, ‘Türkiye’deki Öğretme ve Öğrenme Mükemmeliyet Merkezlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi, 150’den fazla akademisyenimizin katılım gösterdiği bir proje. Aslında bunların ortak özelliği, iki ülkenin katılımcılarının, eğitmenlerinin, uzmanlarının bir araya geldiği ve ülkemize, topluma ve eğitime ulusal ya da bölgesel yarar sağlayan ve uzun soluklu iş birliğini destekleyen projeler olması.

Haberin Devamı

110 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR
British Council birçok ülkede İngilizce’nin geliştirilmesi için ilgili bakanlıklarla, öğretmenlerle çalışan bir kurum. Ancak Türkiye’de yürütmüş olduğumuz ‘Birlikte Ingilizce’ projesi, 110 ülkede faaliyet gösteren British Council’ın en önemli projelerinden birisi oldu. Bunun da birkaç nedeni var. Ama en önemlisi öğretmeni merkeze koyan ve ulusal bağlamdan gücünü alan bir mesleki gelişim modeli oluşturmamızdı.

BAKMADAN GEÇME!