BİLSEM uygulama sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM uygulama sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 13:42

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme uygulama sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları 14 Ocak’ta başlayıp 9 Nisan’da tamamlanmıştı. Ön değerlendirme uygulamalarında belirlenen baraj puanını geçerek bireysel değerlendirme uygulamalarına katılmaya hak kazanan öğrenciler 9 Mayıs’tan itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabilecekler. Bireysel değerlendirme uygulamaları ise 15 Mayıs’ta başlayacak. Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacak.

Deprem bölgesinde bulunan ve deprem bölgesinden başka illere nakil giden öğrencilerin genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları ise 6 Mayıs-18 Haziran tarihinde, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları ise 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!