BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 09:39

BİLSEM sonuçları için velilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. Dönem başından bu yana komisyon değerlendirmesi, grup tarama uygulaması ve biretsel değerlendirme gibi aşamalara tabi tutulan öğrenciler, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ile dönemi kapatmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler, belirlenen tarihte velilerin erişimine açılacak. Peki, bireysel değerlendirmenin yapıldığı BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla araştırılan sürecin detayları

Haberin Devamı

BİLSEM sonuçları için vatandaşların meraklı araştırması devam ediyor. Türkiye genelinde birçok lokasyonda gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından kayıt hakkı kazanan öğrencileri duyuracak olan Milli Eğitim Bakanlığı, belirlediği takvim dahilinde BİLSEM sonuçları bilgisini adaylarla paylaşacak. Peki, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o sürecin detayları

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) için bireysel değerlendirme sonuçları 20 Haziran 2018 tarihinde öğrencilerin erişimine açılacak. Bu sonuçların ardından veliler, 21-27 Haziran tarih aralığında sonuçlara itiraz edebilecek.

İtirazların değerlendirilmesi 28 Haziran-06 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 16 Temmuz-31 Ağustos arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

BİREYSEL DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILACAK

1.Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 21‐27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.  

2. Komisyonlar bireysel değerlendirme  sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz  sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.  

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. 

4.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. 

5. Faksla ve e‐posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!