BİLSEM öğretmen alımı devam ediyor!

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM öğretmen alımı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 13:48

Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) öğretmen ihtiyacının giderilmesi için yapılacak olan 2017 BİLSEM öğretmen alımı için süreç devam ediyor. 06 Şubat tarihinde başlayan ve 17 Şubat tarihine kadar devam edecek olan BİLSEM 2017 öğretmen alımı, MEBBİS üzerinden gerçekleştirilebilecek. Başvuru yapmak isteyen öğretmenler için BİLSEM başvuru şartlarını da yayımlayan bakanlık, bu işlemin nasıl gerçekleştirileceğine dair detaylar verdi

Haberin Devamı

BİLSEM öğretmen alımı başvurusu ile boş kadrolara atanmak isteyen öğretmenler, başvuru hakkında detaylı bilgileri araştırıyor. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin ihtiyacı çervçevesinde yapılacak olan BİLSEM öğretmen alımı, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı İnternet sitesinden duyurulmuştu. 06-17 Şubat tarihleri aralığında yapılacak olan BİLSEM öğretmen alımı başvuruları, 09 Haziran tarihinde sonuçlanacak. İşte, başvuru şartları ve detayları 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır:

a) Başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylığı kalkmış olmak

b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında boş norm kadro bulunması.

c) 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesinde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır. 

Başvuru yapan öğretmenler Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu’nda yer alan puan aldıkları tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Okul/ kurum müdürlüğü, başvuru formu ve belgelerini inceleyip kılavuzdaki şartlara uygun olanları onaylayacaktır.

Onaylanan başvuru formunun iki adet çıktısı alınarak öğretmene imzalatılacaktır. Bir nüshası öğretmene verilecek, diğer nüshası tüm ekleriyle birlikte il öğretmen değerlendirme komisyonuna gönderilecektir.

Başvuru süresi içinde onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurup daha sonra düzeltilmesini yazılı olarak talep eden öğretmenlerin taleplerinin uygun olması hâlinde onay birimi tarafından değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacaktır. Başvuru ve onay işlemleri, İnternet ortamından takip edilebilecektir

Haberin Devamı

TERCİH VE ATAMA İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

1) Sözlü sınava giren adayların atamaya esas puanları, il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden belirlenen puanın %60’ı ile sözlü sınavdan alınan puanın %40’ı toplanarak belirlenecektir.

2) Sözlü sınava girmeyen adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3) Alanlara gore sözlü sınava giren adayların atamaya esas puanları Bakanlık tarafından http://orgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacaktır.

4) Atamaya esas puanı 40 ve üzeri olan adaylar, atama döneminde görev yaptıkları ilde alanlarında boş norm kadronun bulunduğu bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecektir.

5) Atamalar, alanlara göre atamaya esas puan üstünlüğü esas alınarak adayların tercihleri doğrultusunda Atama Takvimi’nde belirtilen tarihler arasında Bakanlıkça yapılacaktır.

6) Adayların atamaya esas puanlarının eşitliği hâlinde Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu puanı fazla olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin bozulmaması durumunda hizmet süresi az olan adayın atamasına öncelik verilecektir. Eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday kura ile belirlenecektir.

7) 40 ve üzeri puan almış adaylardan ataması gerçekleşmeyenlerin puanları geçerliliğini yitirecektir.

8) Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî İnternet sitesinde ilan edilecektir.

Haberin Devamı

EK-1 ve EK-2 İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAKMADAN GEÇME!