Bilim kahramanları buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Bilim kahramanları buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 17:44

93 ülkede yapılan FIRST LEGO League, Türkiye'de düzenlenecek. Etkinliği, 68 ilden 554 takımın katılımı bekleniyor. 9-16 yaş arasındakilerin katılacağı etkinlik, 3 Mart'a kadar farklı illerde devam edecek.

Haberin Devamı

Bilim Kahramanları Derneği, dünyada 93 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League etkinliğini Türkiye'de düzenliyor. 'INTO ORBIT: Uzay Serüveni' temalı, '15. Sezon Ankara Yerel Turnuvaları', 16 ve 17 Şubat’ta Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüs'te gerçekleştirilecek. Tüm gün sürecek etkinlikte, bilim kahramanları, çalışmalarını sergileyecek.

'Bilim Kahramanları Buluşuyor' turnuvalarına bu yıl Türkiye’den 68 ilden 554 takımın, toplamda ise 4 bin 885 çocuk ve gencin katılması bekleniyor. 9-16 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin katılabildiği etkinliğin yerel turnuvaları, İstanbul; Bursa; Kocaeli; Ankara ve İzmir’de 3 Mart'a kadar sürecek. Turnuvada 4 ila 10 kişiden oluşan takımlar; bir koç liderliğinde, ilgili temaya dair sorunları belirleyerek yenilikçi çözüm üretecek. Çocuk ve gençler, turnuva sayesinde iş birliği içinde çalışırken, takım çalışması, sunum yapma gibi beceriler kazanıyor. Yerel turnuvaların ardından İzmir’de düzenlenecek Ulusal Turnuva’da seçilecek 11 takım, uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

BAKMADAN GEÇME!