Basketbolda Türkiye’yi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda Türkiye’yi temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 17:27

Türkiye Liseler Basketbol Şampiyonası Finalleri; sekizer kız ve erkek takımlarının katılımıyla 27 Şubat-3 Mart tarihlerinde Samsun’da yapıldı. Türkiye şampiyonu olan okullar, 12-20 Nisan tarihlerinde Yunanistan’da düzenlenecek ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Sekiz kız ve sekiz erkek takımının katıldığı Türkiye Liseler Basketbol Şampiyonası tamamlandı. İstanbul Florya Doğa Anadolu Lisesi kız basketbol takımı, finalde karşılaştığı Düzce Kültür Anadolu Lisesi’ni 70-53; erkekler finalinde ise İzmir Çiğli Bilim Doğa Anadolu Lisesi, İstanbul Esenyurt Okyanus Koleji’ni 74-69 yenerek şampiyon oldular. Türkiye şampiyonları, Yunanistan’ın Girit adasında, 12-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Basketbolda Türkiye’yi temsil edecekler


ŞAMPİYONAYA 4 TAKIM GİDİYOR
Yunanistan’daki şampiyonaya üç erkek, bir kız takımıyla katılacak olan Doğa Koleji’nin genel müdürü Ali Rıza Lüle şunları söyledi:
“Doğa Koleji spor başarılarıyla, özellikle basketbolda bir marka olduğunu bir kez daha kanıtladı. Türkiye Liseler Basketbol Şampiyonası final müsabakaları, 27 Şubat-3 Mart tarihlerinde Samsun’da, Doğa Koleji’nin çifte şampiyonluk başarısıyla sona erdi. Kuruluşumuzdan bugüne en büyük temennimiz akademik başarılarının yanında takım sporlarında da başarılı ve uluslararası arenada temsil yeteneği güçlü nesiller yetiştirmek. Basketbol müsabakalarına katılarak birçok kez madalyayla dönen öğrencilerimiz, Türkiye Liseler Basketbol Şampiyonası Finalleri’nde elde ettikleri çifte şampiyonlukla, ülkemiz adına yeniden bir gurur tablosu yaşattı. Basketbolda hem kızlarda hem erkeklerde başarı elde ettik. Doğa Koleji sportif takımları, 2008’den beri spor karşılaşmalarında ülkemizi ve okulumuzu temsil ediyor.”

BAKMADAN GEÇME!