Bakan Yusuf Tekin KKTC'de

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yusuf Tekin KKTCde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 17:10

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki temasları kapsamında KKTC Başbakanı Ünal Üstel’i ziyaret etti. Bakan Tekin, “Kendi çocuklarımız için eğitim ve öğretim anlamında sunabildiğimiz tüm imkânları buradaki kardeşlerimiz, çocuklarımız için de sunmak isteriz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, Lefkoşa’da kendilerini misafir olarak görmediklerini belirterek bakan olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yaptığını hatırlattı.

Bakan Tekin, KKTC’ye eğitim ve öğretim alanında destek vermeyi ve burada güzel çalışmalar yapmayı temenni ettiklerini ifade ederek “Kendi çocuklarımız için eğitim ve öğretim anlamında sunabildiğimiz tüm imkânları buradaki kardeşlerimiz, çocuklarımız için de sunmak isteriz. Planlamalarımızı da öyle yapıyoruz. KKTC’den gelen destek taleplerinin karşılanması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı. Gün boyu yapılacak çalışmaların hayırlı sonuçlar ortaya çıkarmasını temenni ediyorum. Yeni dönemde hem Türkiye’deki hem de buradaki çocuklarımız için güzel şeyler yapmayı Allah bize nasip etsin” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE SAYESİNDE SORUNLARIMIZI AŞIYORUZ
KKTC Başbakanı Ünal Üstel de Bakan Tekin’in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hükûmet olarak çocukların daha güvenli ortamda iyi bir eğitim alabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. KKTC ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin tarihi bağına dikkati çeken Üstel, “Türkiye ile iyi ilişkilerimiz sayesinde eğitimde yaşadığımız sıkıntıları aşıyoruz” ifadesini kullandı. Bu yıl okullarda eğitimi haftada iki gün tam güne çıkardıklarını söyleyen Üstel, 2025 yılında tüm okullarda tam gün eğitimi beş güne çıkarmayı ve eğitim sistemini yavaş yavaş daha çağdaş bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtti. Konuşmaların ardından Üstel ve Tekin karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Bakan Yusuf Tekin KKTCde
Bakan Tekin, daha sonra Atatürk Meslek Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Uygulama Anaokulu ile Hala Sultan İlahiyat Kolejini ziyaret etti. Bu okullarda okuyan öğrenci, öğretmen ve idarecilerle sohbet eden Bakan Tekin, beklentileri dinledi.

Bakan Tekin ile beraber ziyaretlere KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen de katıldı.

BAKMADAN GEÇME!