Bakan Tekin: Müfredat revizyonda

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: Müfredat revizyonda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 07:00

Müfredatla ilgili revizyon çalışması yürütüldüğünü söyleyen Bakan Tekin, ‘bilim tarihi’ derslerini kimin okutacağı tartışmaları için de “Bilim tarihi lisans programlarından mezun olan arkadaşlarımızın bu dersi vermesi için değişiklik gündemimizde” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde İslam tarihi, bilim ve teknoloji alanında çalışmalarıyla tanınmış Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına “100’üncü Doğum Yılında Vefa” ve “Arap-İslam Bilimler Tarihi Kitap Lansmanı” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çankaya da katıldı.

BİLİM TARİHİ SEÇMELİ DERS

Etkinlikte konuşan Tekin, şunları söyledi:

“Bugünlerde müfredatla ilgili revizyonlarımız var. Bu revizyonlarımızın önemli parçalarından biri çocuklarımızın, gençlerimizin geçmişi, geleceği okumaktan haz aldığı, onur duyduğu bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Fuat Sezgin Hoca da dahil olmak üzere bu anlamda hususları yerleştireceğiz. Bilim tarihi lisans programlarından mezun olan arkadaşlarımızın ‘bilim tarihi’ derslerini vermesi için değişiklik gündemimizde.” Bilal Erdoğan da bu çalışma için Bakan Tekin’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

28 ŞUBAT EĞİTİMİ TAHRİP ETTİ

Bakan Tekin, 28 Şubat ile ilgili de “Bu dönemde en büyük tahribatı alan eğitim sektörüdür. İmam hatiplerde katsayı engelinden tutun meslek liselerinin itibarsızlaştırılmasına kadar bir sürü etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!