Bakan Özer: Emin adımlarla geleceğe yürüsünler

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer: Emin adımlarla geleceğe yürüsünler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 14:07

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa İnegöl’de MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) açılış törenine katıldı. Bakan Özer, “Bilimle, sanatla uğraşan çocuklarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla geleceğe doğru yürüsünler” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özer, açılış töreninde yaptığı konuşmada son 20 yılda eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandığını söyledi. Bilim ve sanat merkezlerinin özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeleri için eğitim desteği verdiğini belirten Bakan Özer, şöyle konuştu:

ÇOCUKLARIMIZ BİLSEM’LERE RAHATÇA ULAŞSIN
“Göreve geldiğimiz zaman Türkiye’de 179 bilim ve sanat merkezi vardı. Çocuklarımızın bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379’a çıkardık ve 2023 yılı için dedik ki ‘922 ilçenin tamamına bilim ve sanat merkezi kuracağız ki çocuklarımız rahat bir şekilde BİLSEM’lere ulaşsınlar.’ Böylece bilimle, sanatla uğraşan çocuklarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla geleceğe doğru yürüsünler.”

Haberin Devamı

EN GENÇ USTAYLA SATRANÇ OYNADI
Bakan Özer, açılış sonrasında, satrançta dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ve Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından IM (International Master) yani “uluslararası usta” unvanı verilen en genç sporcu olan Yağız Kaan Erdoğmuş ile bir araya geldi. Bursa Sadettin Türkün Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Erdoğmuş ile satranç oynayan Özer, müsabaka sırasında, “Bitirelim. Sonra Bakan 3 hamlede yenildi diye manşet istemiyorum’ dedi. Bakan Özer, Yağız Kaan’ın yurt dışındaki turnuva masraflarını karşılama sözü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!