Azerbaycan Türkiye hattında Vedat öğretmen seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan Türkiye hattında Vedat öğretmen seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 09:50

Azerbaycan Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde felsefe öğretmeni olan Vedat Bıdık, okulda görevi sırasında beyin kanaması geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı’nın iş birliğiyle tedavi için ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Vedat öğretmen, hayati tehlikeyi atlatıp sağlığına kavuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sosyal medya hesabından duyurduğu olayın ardından, Türkiye’de geçirdiği ameliyat ve tedavi sonrası sağlığına kavuştuktan sonra gördüğü destekten çok mutlu olduğunu ifade eden Bıdık, Azerbaycan’a dönüp öğrencileriyle yeniden biraraya geldi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 20 yıl boyunca farklı illerde öğretmenlik yapan Vedat Bıdık, ‘Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı’nı kazandı ve 2021 yılında Azerbaycan Bakü Türk Anadolu Lisesi’ne felsefe öğretmeni olarak atandı. Bıdık, MEB tarafından 1993 yılında açılan ve her iki milletten 2 bin 799 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda 2 yıl felsefe öğretmenliği yaptıktan sonra bu yıl müdür yardımcısı oldu. 7 Ocak günü okuldaki odasında fenalaşan vedat öğretmen, yüksek tansiyon ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İlk tetkiklerin ardından ameliyata alınması gerektiği söylendi. Alınan karar doğrultusunda operasyonun Türkiye’de yapılması uygun görüldü ve Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği uçakla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakli gerçekleştirildi. Türkiye’de sağlığına kavuşan 46 yaşındaki Vedat öğretmen şunları söyledi:

Azerbaycan Türkiye hattında Vedat öğretmen seferberliği
BİR ANDA DÜNYA KARARDI
“Burada tatiller ve çalışma günleri bizden farklı olabiliyor. 7 Ocak Pazar günü de okulumuz açıktı. Girdiğim bir dersten sonra odamda oturuyordum. Birden sırtımdan enseme doğru şiddetli bir ağrı girdi. Geçer diye bekledim ama terlemeyle birlikte ağrının şiddeti daha da arttı. Okul hemşiremiz tansiyonumu ölçtü 19’lara çıktığını söyledi. Beni hemen hastaneye kaldırdılar, MR çekildi, beyinde kanama olduğunu söylediler. Azerbaycan’da 3 gün hastanede kaldım. Buradaki doktorlar ellerinden geldiğince yardımcı oldular ama ameliyat gerekiyordu.

Haberin Devamı

AMELİYAT İÇİN ‘TÜRKİYE’ UYGUN DEDİLER
Ben rahatsızlandıktan sonra okul müdürümüz Abdullah Yılmaz ve eğitim müşavirimiz Yurdagül Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililere haber vermişler. Türkiye’nin sağlık sisteminin daha başarılı olduğu göz önünde bulundurularak, buradaki doktorların da ameliyatın Türkiye’de gerçekleşmesinin daha iyi olacağına yönelik tavsiyeleriyle Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla memlekete sevkim gerçekleşti. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde beyin anjiyosu oldum. Beynin kanamayla başa çıkabildiğini ve bu nedenle çok şanslı olduğumu söylediler. Yapılan müdahaleler sonrası hayati bir tehlikem kalmadığını belirttiler ve taburcu oldum. 3 hafta sonra beyin Mr’ı çektirip Türkiye’deki doktoruma göndereceğim. Kontrollerim bu şekilde sürecek.

Azerbaycan Türkiye hattında Vedat öğretmen seferberliği
DEVLETİMİZİN DESTEĞİ GÜÇ VERDİ
Bu zamana kadar hiçbir sağlık sorunu yaşamadım. Ömrümde tansiyon ölçtüğümü bile hatırlamam. Sürekli yürüyüşe çıkarım, akşam 7’den sonra yemek yemem. Düzenli spor ve egzersiz yaparım. Bu nedenle nasıl olduğunu hiç anlamadım. Kendimi toparladım ve okuldaki görevime döndüm. Biz MEB müfredatına uygun eğitim veren yurt dışındaki en büyük okuluz. Her iki milletten öğrencilerimiz var ve ‘iki devlet tek millet’ sloganının canlı örneği bizim okul bahçemiz. Bunun bir örneğini de hastalanınca gördüğüm destekle anladım. Sağlık Bakanlığının ambulans uçağını görünce gözlerim yaşardı. Devletimizin benim için seferber olması bana mücadele gücü verdi ve çok şükür sağlığıma kavuştum.”

BAKMADAN GEÇME!