Atm Kartımı Yuttu Ne Yapabilirim, Nasıl Ve Ne Zaman Geri Alabilirim? (Ziraat, Garanti, Vakıf, İş, Halk Ve Yapı Kredi Bankası)

Güncelleme Tarihi:

Atm Kartımı Yuttu Ne Yapabilirim, Nasıl Ve Ne Zaman Geri Alabilirim (Ziraat, Garanti, Vakıf, İş, Halk Ve Yapı Kredi Bankası)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:14

ATM, Automated Teller Machine kelimelerinin baş harfleri olarak kullanılmaktadır. ATM, bankalar tarafından kullanılmakta olan bir dağıtım kanalı olma özelliğine sahiptir. Para yatırmak, para çekmek veya ödeme yapmak için kullanılmakta olan ATM'ler büyük bir kolaylık sağlamaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

ATM, banka kartıyla veya kartsız olarak kullanılabilmektedir. Kartla ATM kullanılırken, bazen ATM'nin kartı yutması gibi sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Kartınızı yutan ATM bir bankaya bağlıysa bankayla iletişime geçmeniz, bağımsız bir ATM olması durumunda ise çağrı merkeziyle iletiişime geçmeniz gerekmektedir.

  ATM Kartımı Yuttu Ne Yapabilirim? 

 ATM kullanımı sırasında bankamatiğin kartı yutması, karşılaşılabilen sorunlar arasında yer almaktadır. ATM, kartı yuttuktan sonra, kartı tekrar alamamanız durumunda bankanın çağrı merkezini aramanız gerekmektedir. Çağrı merkezini aradıktan sonra; yaşadığınız problemi anlatmanız gerekmektedir. Kartınızı yutan bankamatiğin konumu ve benzeri bilgileri çağrı merkezi ile paylaşmanız gerekmektedir.

  Bankamatikten kartınızı geri alamamanız durumunda ise yeni kart başvurusu yapmanız gerekecektir. ATM kullanımı sırasında, bankamatik kartı yuttuğunda, ATM'nin banka şubesinin önünde bulunması durumunda şubeye haber verilmesi gerekmektedir. Bankamatik tarafından yutulan kartların kullanıcıya ulaştırılma süreleri ise bankaya göre farklılık gösterebilmektedir.

Haberin Devamı

 ATM Kartımı Yuttu Nasıl ve Ne Zaman Geri Alabilirim? 

 ATM'nin kartı yutması durumunda kullanıcılar, kartlarını ne zaman alabileceklerini bilmek istemektedir. Bankamatik tarafından kartın yutulması durumunda kartın teslim edileceği tarihin 1 ila 2 hafta arasında değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkün olmaktadır. ATM'de yutulan kartın banka şubesinin önünde bulunması durumunda, şubede bulunan personelden yardım isteyerek kartınızı bankamatiğin içerisinden alabilirsiniz. Kartınızı yutan ATM'nin banka şubesine uzak bir noktada bulunması durumunda ise ATM'nin hangi şubeye bağlı olduğunu öğrenmeniz ve banka şubesine başvuru yapmanız gerekmektedir. 

 ATM Ziraat Bankası Kartımı Yuttu, Nasıl Geri Alabilirim? 

 Atm kullanırken Ziraat bankamatiğinin kartınızı yutması durumunda, 444 00 00 - 0850 220 00 00 numaralı telefonlardan müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek bilgi verilmesi gerekmektedir. Şubenin önünde bulunması durumunda ise şubeye bilgi verilmelidir.

Haberin Devamı

  ATM, Garanti Bankası Kartımı Yuttu, Nasıl Geri Alabilirim?

  Garanti ATM'sinin banka kartını yutması durumunda, 444 0 333 Garanti BBVA müşteri temsilcisinin aranması gerekmektedir. Kartınızı yutan bankamatiğin bulunduğu yer ile ilgili bilgi verilmesi gerekmektedir.

  ATM, Vakıf Bankası Kartımı Yuttu, Nasıl Geri Alabilirim? 

 Vakıf bankasının ATM'sinin kartınızı yutması durumunda, Vakıf şubesinin önünde bulunan bir bankamatik olması durumunda, şubeye giderek bankamatiğin kartınızı yuttuğunu söylemeniz gerekmektedir. Şubeye uzak bir bankamatiğin kartınızı yutması durumunda ise, 0850 222 0 724 numaralı çağrı merkezini aramanız gerekmektedir. 

 ATM, İş Bankası Kartımı Yuttu, Nasıl Geri Alabilirim?

Haberin Devamı

  İş bankası ATM'sinin kartınızı yutması durumunda kartınızı geri almak için şubeden destek alabilirsiniz. Kartın bankamatik tarafından yutulması teknik bir arızadan kaynaklanıyorsa kimlik bilgilerinizin doğrulanmasının ardından şube personeli tarafından size teslim edilecektir. 

 ATM, Halk Bankası Kartımı Yuttu, Nasıl Geri Alabilirim?

  Halk bankası ATM'sinin kartınızı yutması durumunda, 0 850 222 0 400 numaralı telefon hattını arayarak müşteri temsilcisine bilgi vererek kartınızı yutan ATM'nin bulunduğu yer ile ilgili olarak bilgi vermeniz gerekmektedir. Şubenin yakınında olmanız durumunda ise şubeye başvurarak kartınızı geri almanız mümkün olabilmektedir.

Haberin Devamı

  ATM, Yapı Kredi Banka Kartımı Yuttu, Nasıl Geri Alabilirim? 

 ATM kullanırken banka kartınızı yutması durumunda, 444 0 444 / 0850 222 0 444 numaralı telefonları arayarak müşteri hizmetlerine kartınızı yutan bankamatiğin yerini ve hangi saatlerde kartınızı yuttuğunu bildirmeniz gerekmektedir.

  Bankamatiğin kartınızı yutması durumunda, tanımadığınız kişilerden yardım almamanız ve banka personelinden kartınızı geri almak için yardım almanız gerektiği söylenebilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!