Araştırma görevlileri için lisansüstü tercih zamanı

Güncelleme Tarihi:

Araştırma görevlileri için lisansüstü tercih zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 14:27

Öncelikli alan araştırma görevlileri, 2018 güz dönemi lisansüstü eğitim programları için tercihlerini, 8 Ağustos’a kadar yapabilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, öncelikli alan araştırma görevlilerinin, 2018 güz dönemi lisansüstü eğitim programları için tercihleri, 8 Ağustos’a kadar alınacak.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atananlardan lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların YÖKDİL, ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 55 puan, ALES’ten ise son 5 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.

Lisansüstü eğitim-öğretim görmek amacıyla başvuran her bir öncelikli alan araştırma görevlisi için bir yerleştirme puanı hesaplanacak. Yerleştirme puanının hesaplanmasında lisans not ortalamasının yüzde 35’i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanın yüzde 50’si ve yabancı dil sınavı puanın yüzde 15’i dikkate alınarak hesaplanacak.

Haberin Devamı

Atandıkları üniversitede, alan veya alt alanda olmak şartıyla ilgili alanda lisansüstü eğitim programına devam eden öncelikli alan araştırma görevlilerinin, lisansüstü eğitim kontenjanlarına başvurmamaları gerekiyor. Tercih döneminde doktora derslerini başarıyla tamamlayan öncelikli alan araştırma görevlilerinin, doktoraya bulundukları üniversite tarafından ancak tez çalışmalarını atandıkları alan veya alt alanda yapmak şartıyla devam etmeleri isteniyor. Atandığı üniversite dışındaki devlet yükseköğretim kurumlarında, doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerinin ders aşamasında olanların tercih yapmaları gerekiyor. Atandığı üniversite dışındaki devlet yükseköğretim kurumlarında, yüksek lisans eğitimine devam eden öncelikli alan adaylar da tercih yapabilecek. Tercih süreci 8 Ağustos saat 17.30’da sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!