Ara tatil sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Ara tatil sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 09:22

Hafta sonlarıyla birlikte 9 gün süren ara tatil, bugün yeniden ders zilinin çalmasıyla sona erdi.  Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretimin 1 gün süreyle ertelendiği bazı il ve ilçeler dışında tüm yurtta öğrenciler sınıflarını yeniden doldurdu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve bir milyon 200 bin öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem ara tatili 10 Kasım’da son ders zilinin çalmasıyla başlamıştı. Hafta sonlarıyla birlikte 9 gün süren aranın ardından öğrenciler ve öğretmenler yeniden okullarında ders başı yaptı.

HAVA ŞARTLARI DÖNÜŞÜ ERTELEDİ
Yaşanan yağış ve fırtına nedeniyle Zonguldak, Bolu, Batman ve Şırnak'ta eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İstanbul’un Şile ilçesinde ve Düzce, Sakarya, Sinop ve Bartın'ın bazı ilçelerinde de olumsuz hava şartları eğitime 1 gün süreyle engel oldu.

MEB’İN TATİL DÖNÜŞÜ MESAJI 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ara tatil dönüşü bir sosyal medya mesajı paylaşıldı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Sevgili Öğrencilerimiz; eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini geride bıraktık. Dinlenmiş zihinler ve bedenlerle arkadaşlarınız ve öğretmenlerinize yeniden kavuşmak üzere okullarımıza hoş geldiniz! Birinci dönemi hep beraber sağlık ve başarıyla tamamlamak dileğimizle.”

Haberin Devamı

SEMİNERLER SON KEZ UZAKTAN YAPILDI
Diğer yandan ara tatilde öğretmenlerin mesleki gelişimi için 5 gün boyunca saat 09.00-13.00 arası öğretmen seminerleri düzenlendi. Daha önce çevrim içi yapılan bu seminerlerin, bu yıl yüz yüze yapılmasına karar verilmişti. Ancak Bakan Tekin, ekim ayında yaptığı açıklamayla karar değişikliğine gidildiğini duyurarak, “Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin çevrim içi yapılmasına karar verdik. Nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım” demişti. Bu doğrultuda öğretmenler, seminer çalışmalarını son kez uzaktan gerçekleştirdi.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

- Yarıyıl tatili: 22 Ocak-2 Şubat 2024

- İkinci dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024

- İkinci ara tatil: 8-12 Nisan 2024 (Ramazan Bayramı ile kesişiyor)

- Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav: 2 Haziran 2024

- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): 8-9 Haziran 2024

- Eğitim öğretim yılı sonu: 14 Haziran 2024

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!