AÖL öğrenci girişi ile sınav giriş yerleri belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL öğrenci girişi ile sınav giriş yerleri belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 09:18

AÖL sınav giriş belgesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin erişimine açılacak. Lise eğitimlerini gerçekleştirebilmek için açıktan devam ettirdikleri eğitimin sınavına dahil olacak olan öğrenciler, AÖL sınav giriş yerleri belgesi için araştırmalarına devam ediyor. Peki, AÖL sınav yerleri ne zaman ve nereden öğrenilebilecek? İşte beklenen giriş belgeleriyle ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınav yerleri II. Dönem sınavlarına hazırlanan öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2. Dönem AÖL sınavları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart- 1 Nisan tarihlerine ertelenmişti. Peki AÖL sınav yerleri açıklandı mı? Açık Lise sınav giriş belgesi çıktısı nasıl alınır?

 

AÖL SINAV YERLERİ YAYIMLANDI MI?

Normal şartlarda 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecekken bazı problemler dolayısıyla 31 Mart-1 Nisan tarihlerine ertelenen AÖL sınavları, giriş belgesiyle sorgulanmaya devam ediliyor. Bu çerçevede Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi II. Dönem Sınav Giriş Yerlerinin İnternette yayınlanması 27 Mart tarihinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

AÖL SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

AÖL sınav tarihleri, normal şartlar altında 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesi gerekirken Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavlarının uygulanmasında önemli bir rol oynayan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Baskı Tesisleri'nde meydana gelen arıza nedeniyle ertlenmişti. Bakanlığın yeni belirlediği tarih ise 1. Oturum için 31 Mart 2018 saat 9.30, 2. Oturum için 31 Mart 2018 saat 14.00, 3. Oturum için 01 Nisan 2018 saat 15.00 olarak açıklandı.

Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00'a alınmasının nedeni ÖSYM sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15' te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!