AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 17:09

AÖL 1. Dönem sınav tarihlerinin yaklaşmasıyla birlikte sınav giriş yerleri gündeme geldi. Lise eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, AÖL sınav giriş yerlerinin belli olacağı tarihi araştırmaya başladı. Sınav tarihleri ve sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih, 2016-2007 Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi üzerinden yayımlandı. Peki, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖL 2016-2017 sınav takvimine göre Açıköğretim Lisesi 1. Dönem sınav tarihleri için kısa bir süre kaldı. Lise öğrenimini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, sınavlar öncesinde heyecanla AÖL sınav yerlerinin açıklanacağı tarihi bekliyordu. Meraklı bekleyiş, MEB’in resmi sitesi üzerimden yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi ile son buldu. Bu yıl içerisinde yapılacak olan tüm AÖL sınavlarının yanı sıra AÖL sınav giriş yerlerinin belli olacağı tarih te iş takvimi üzerinden duyuruldu. Peki, bu yılki Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgeleri ne zaman erişime açılacak?
MEB’in resmi sitesi üzerinden yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi’ne göre AÖL 1. Dönem sınavlarının ilki 7-8 Ocak olarak iki oturumlu gerçekleşecek. AÖL sınav giriş yerleri ise sınava bir haftadan daha az bir zaman kaldığında belli olacak. Öğrenciler, sınav giriş yerleri, girecekleri dersler, sıra ve salon no gibi bilgilerin bulunduğu sınav giriş belgelerini 3 Ocak itibariyle edinebilecekler. Sınava giriş belgeleri, öğrenci numaraları ve belirlenen şifre ile http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

SINAVA GİRİŞ BELGESİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAYLAR

AÖL sınav giriş belgesinin nasıl alınacağı ve bu belgeleri alırken dikkat edilmesi gerekenler, Açıköğretim Fakültesi Lisesi kılavuzunda belirtilmiştir. Kılavuzda sınav giriş belgesinin edinilmesiyle ilgili şu ifadeler kullanılmaktadır;

Sınava giriş belgeleri “www.aol.meb.gov.tr” resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak sınav giriş belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

AÖL sınav giriş belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat bürolarınca eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir. Sınav giriş belgesindeki bilgileri dikkatlice okumalıdır. Sınav giriş belgelerinde belirtilen okul ve salonda sınava girmelidir. Sınav gününden önce sınava gireceği yerleri öğrenmelidir.

Haberin Devamı

AÖL SINAVINDA GEREKLİ BELGELER

Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı sınava giriş belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

AÖL ÖĞRENCİLERİNE MOBİL KOLAYLIK

AÖL sınavında detaylı bilgilendirmeleri resmi sitesi üzerinden gerçekleştiren MEB, öğrencilere kolaylık sağlayabilmek için Açıköğretim Liseleri mobil uygulamasını kullanıma sundu. Öğrenciler, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir. Mobil Uygulama ile öğrenciler;

• Kendilerine gelen mesajları takip edebilecek,
• Dönem Bilgilerini görebilecek,
• Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,
• Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,
• Sınav Giriş Yeri ve Sonuçlarını öğrenebileceklerdir.
Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmaktadır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!