AÖF final sınavları ne zaman yapılacak? İşte 2020-2021 Güz Dönemi AÖF sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖF final sınavları ne zaman yapılacak İşte 2020-2021 Güz Dönemi AÖF sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 11:09

AÖF final sınavı tarihi, vize sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin odaklandığı konulardan oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Güz Dönemi sınav tarihleri, 2020-2021 AÖF sınav takviminde belli oldu. Lisans ve ön lisans eğitimlerini açıktan tamamlayan AÖF öğrenciler, dönem sonu sınavlarına ocak ayında katılım sağlayacak. Sınavların çevrim içi olup olmayacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek. İşte, AÖF final sınavı tarihiyle ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

2020 2021 AÖF dönem sınavlarının ne zaman yapılacağı son dakika açıklamalar ile takip ediliyor. Vize sınav sonuçlarının açıklanması sonrası öğrenciler dönem sonu sınav tarihlerine yoğunlaştı. Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, AÖF final sınavları, 16-17 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşecek. Söz konusu sınavların vizelerde olduğu online yapılması bekleniyor.

AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖF sınav takviminde yer alan bilgilere göre; 2020-2021 Yılı Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 16-17 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

SINAVA REKOR SAYIDA KATILIM

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin çevrim için yapılan 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi ara sınavlarının başarıyla tamamlandığı bildirildi.

AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafından bu yıl geliştirilen ve Açıköğretim Sistemi'nde daha önce üç kez kullanılan çevrimiçi sınav uygulaması, COVID-19) salgını nedeniyle bu dönem de tercih edildi. AÜ, 1 milyon 132 bin 619 öğrencisi için 6 milyon 326 bin 812 derse ait rekor sayıda sınav oturumunu gerçekleştirdi. Öğrencilerin yüzde 97'sinin katıldığı sınavlar, 12-14 Aralık ve 19-21 Aralık'ta yapılarak tamamlandı.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Çevrim içi Sınav Uygulama Yönergesi’ gereğince sınavda kural ihlali yaptığı tespit edilen öğrencilerin ilgili derse ait sınavları ise geçersiz sayıldı.

AÖF final sınavları ne zaman yapılacak İşte 2020-2021 Güz Dönemi AÖF sınav tarihleri

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.

Haberin Devamı

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

BAKMADAN GEÇME!