Antalya’da adaylar için üniversite tanıtım günleri

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da adaylar için üniversite tanıtım günleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 17:06

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen 'Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı', Antalya’da Cam Piramit Kongre Merkezi’nde açıldı. Kaleiçi Rotary Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik 5 Nisan’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Fuara, Türkiye’de kendi alanında en büyük ölçekli devlet, vakıf, yabancı üniversite ve temsilcilikler dahil 55 üniversite katıldı. Programa Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek veriyor.

Gençlere doğru seçim şansı

Fuarın açılış konuşmasını, Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sedat Peker yaptı. Peker, şöyle dedi:
"14 yıldır aralıksız yapılan Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı’nın amacı, üniversiteye adım atmak üzere olan gençlerimize yüksekokulları tanıtmak, seminer ve panellerle bilgilendirmek. Gençlerin ufuklarını açmak, performanslarını artırmalarını sağlamak, doğru bir akademik seçim yapmalarına yardımcı olmak."

İyi bir akademik eğitim

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da 1.448 okulda eğitim ve öğretim hizmeti verildiğini, son 7-8 yıl içinde de hayırsever kişi ve kuruluşların 457 okul binası, 6 bin 78 derslik yaptırdığını hatırlattı. Gülay, "Velilerimizin, biz yöneticilerden istekleri var. Bunlar, okullarımızda iyi insanların yetiştirilmesi, çocuklarımıza iyi bir akademik eğitim verilmesi için yapılıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Eğitim çok iyi bir düzeyde

Vali Sebahattin Öztürk de Türkiye’de üniversite sayısının her geçen yıl arttığını anlatarak şöyle dedi:
"Bugün ülkemizde 175’in üzerinde üniversite bulunuyor. Bizim zamanımızda böyle seçenekler yoktu. Günümüz gençliği şanslı. Antalya’da eğitim çok iyi bir düzeyde. Daha da iyi bir seviyeye getirmeliyiz. Eğitimde Başarı Düzeyini Artırma Projesi’ni her yıl uyguluyoruz."

Vali Öztürk de konuşmaların ardından tanıtım stantlarını ziyaret etti, görevlilerden bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!