Anaokulunu kapatma kararı, isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Anaokulunu kapatma kararı, isyan ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 13:57

İzmir Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın sahibi olduğu Özel Üntaş Çamlık Anaokulu için kapatma kararı vermesi, velileri ve çalışanları isyan ettirdi. Veliler, kendilerine zamanında haber verilmediği için mağdur olduklarını ve okulun kapatılmasını istemediklerini açıkladı. Kurum temsilcisi olan Derya Ünsal ise, iki yıldır zarar etmelerinin gerekçe gösterilip okulun kapatıldığını ancak 14 yıllık kurumun düzeltilmesi için yaptıkları başvuruların şirket tarafından dinlenmediğini, çok isteyen başka kişilere binanın kiralanmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın şirketlerinden Üntaş A.Ş., kampüs içerisindeki çok sayıda kantin, kafeterya, otaparkın yanı sıra Özel Üntaş Çamlık Anaokulu’un da işletmesini yaptı. Ancak üniversite mütevelli heyeti ile vakıf yönetimi, bu ay başında yaptığı toplantıda, anaokolunun iki yıldır zarar etmesi gerekçe gösterilip kapatılmasına karar verildi. 4 Haziran tarihinde okul yönetimine tebliğ edilen kararı öğrenen veliler, yaşananlara tepki gösterdi. Bu kadar kısa süre kala kapatma kararının duyurulmasıyla, çocuklarının ve kendilerinin zor durdumda kaldığını vakıf yönetimine iletti. Görüşmeler sonrasında da, 62 çocuğun eğitim gördüğü okulda, 15 Haziran olarak belirlenen kapatma kararı, 15 Temmuz tarihine ertelendi.

Veliler tepkili

Ancak kapatma kararının ertelenmesi de çoğunluğu üniversite hastanesinde doktor olarak görev yapan velilerin, tehkilerini dindirmedi. Yazılı açıklamayla süreci anlatan veliler, "Bizler yönetimden, Çamlık Anaokulu’nu apar topar neden kapattıklarını, bizleri, çocuklarımızı, anaokulu çalışanlarını neden mağdur ettiklerini, Çamlık Anaokulu binasını ne yapmayı planladıklarını, tüm kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Ayrıca bizlere, çocuklarımıza ve bütün Çamlık Anaokulu emekçilerine yaşatılan bu etik ve ahlaki olmayan davranışı kınıyor, Çamlık Anaokulu’nun bütün kadrosunun işlerine iade edilmesini, Çamlık Anaokulu binasının korunarak eğitimine devam etmesini istiyoruz" şeklinde de tehkilerini belirtti.

Haberin Devamı

“Okulu isteyen çoktu”

Okul için kapatma kararı verilmesiyle ilgili kurum temsilcisi Derya Ünsal’da açıklama yaptı. Geçen Nisan ayından beri okulun kapatılacağına yönelik söylemlerin kendilerine de geldiğini bunu şirket yönetimiyle görüştükleri zaman ayrıntılı bilgi elde edemediklerini söyleyen Derya Ünsel, "Kapatma kararı 15 Haziran’dı. Ancak gelen tepkiler üzerine ek süre verildi ve 15 Temmuz tarihine ertelendi. Bizlere de gerekçe olarak, okulun iki yıldır zarar ettiği bunun içinde şirketin eğitim sektöründen çekilme kararı aldığı söylendi. 14 yıllık bir okul burası, şirkete ait kantinler, otoparklar var ama burası okul. Bizler çocukları geleceğe hazırlıyoruz. Çocukların eğitimi için elbette hiçbir masraftan kesilmez. Yarınlarını hazırlamakla ilgileniriz, onun için zarar eden bir kurum oldu. Ancak bunların yanı sıra okul, cadde ortasında kaldı, barlar kafeteryalar içinde kaldı, tadilata ihtiyacı vardı. Tüm bunları söyledik ve gerekli tadilat ve ek düzenlemelerin yapılmasını istedik. Ancak bunların hiçbirisi şirket yönetiminde dinlenmedi. Adeta kulak arkası yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

Anakolunu almak için çeşitli özel okullardan kolejlerden çok teklif geldiğini bildiğini de anlatan Derya Ünsal, "İyi paralarla teklifler eldi. Muhtemelen bina, o çok isteyen kişilere kiraya verilecek yada devredilecektir" dedi. Derya Ünsal, okulunu bina olarak ise satılamayacağını çünkü Selçuk Yaşar Vakfı’nın binayı sadece eğitim amaçlı kullanılmak üzere üniversiteye bağışladığını da anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!