2017 ALES sınavı nasıl geçti? ALES yorumlarından dikkat çeken detay

Güncelleme Tarihi:

2017 ALES sınavı nasıl geçti ALES yorumlarından dikkat çeken detay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 19:01

2017 ALES ilkbahar dönemi sınavı bugün saat 10.00'da başladı ve 13.00'de sona erdi.180 dakika süren sınavda adaylara sayısal ve sözel testlerde toplamda 120 soru yöneltildi. ALES sınavlarının bitmesinin hemen ardından sosyal medyada soru yorumları tartışılmaya başlandı. Öte yandan 09.45 kuralı nedeniyle bazı öğrenciler sınava alınmadı ve ALES'e giremeyen öğrenciler oldukça büyük tepki gösterdi. Peki, 2017 ALES sınavı nasıl geçti? işte, ALES sınavına giren öğrencilerden dikkat çeken yorumlar.

Haberin Devamı

ALES ilkbahar dönemi saat 13.00'de sona erdi. 180 dakika süren sınavda adaylara sayısal ve sözel testlerde toplamda 120 soru yöneltildi. Öğrenciler ALES sorularını sosyal medya hesaplarından yorumlamaya başladı. 15 Temmuz'da şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi. ÖSYM’nin yeni kuralı’ 09.45’te sınava girişlerin sonlanması’ ise yine en çok tartışılan konu oldu. Sınavı kaçıran adaylar, tepkilerini sosyal medya hesaplarından gösterirken; ALES sınavına girmeyi başaranlar soru yorumlarında bulunmaya başladı. Peki, ALES zor muydu? En çok hangi sorular dikkat çekti? İşte, ALES yorumları ve sınavın ardından konuşulanlar!

9.45 KURALI KRİZ ÇIKARDI

İlk kez 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) uygulanan 09.45 kuralı nedeniyle yine bazı öğrenciler saat 09.45’te okula giriş yapamadıkları için sınavı kaçırdılar. Geç kalmış kabul edilen ve sınava alınmayan öğrencilerden bazıları itiraz etmeden okuldan ayrıldı ancak bazıları isyan etti. Birkaç dakikayla ALES'e geç kalan bir öğrenci, kapıyı açmayan polislere ‘Cinnet geçireceğim’ diye bağırdı.

Haberin Devamı

Çocuğunun geç kalacağı korkusuyla 1 saat önce geldiklerini söyleyen bir veli ise; "Bir yıllık çalışması, emeği 1-2 dakika ile gidiyor. Kendi çocuğumu getirdim. O korkuyla 1 saat önceden geldik, buralarda dolaşıyoruz. Sınav yaptırıyorlar, yakın yerleri vermeleri gerekir. İstanbul’un bir ucundan bir ucuna çok uzak yerleri veriyorlar. Çok yazık, bunu düşünmek lazım. En azından çevreye yakın yerleri vermeleri lazım. 15 dakika var sınava, 1 dakika geç kalmış daha başlamamış sınav aslında o inisiyatifi almaları lazım. Biz bu gençleri kazanacak mıyız yoksa böyle karanlığa itecek miyiz. Cinnet geçireceğim diyor, belki de geçirecek doğrudur. Ne şartlarla gelmiş, başından ne olaylar geçmiş. Burada polis arkadaşlar görevli, onların yetkileri yok ki zavallılar ne yapsın, ona da verilen emir o” diye konuştu.

ALES SOSYAL MEDYA YORUMLARI

Sezai Akkaya‏ @akkaya_sezai
ALES sinavinda Şehidimiz Ömer Halis Demir'i hatırlatan Osym'yi tebrik ediyorum.

Fatma Kılıç‏ @FatmaKilicc_

Haberin Devamı

#ales #ösym sınavlarına ısrarla girmem adeta bir rağmenlik tutkumdandı haberin olsundu hani.

Gökhan ÇELİK‏ @gcelik35
ALES saat 10.00’da başlarken, ÖSYM’nin yeni kuralıyla 09.45’te sınava girişlerin sonlanması bazı öğrencilerin kabusu oldu.

BET‏ @betulozbal
Ales'te Oğuz Atay sorusunun altına "Tutunacak bir dalımız kalmadı, tutunamıyoruz" yazdım ÖSYM umarım beni tutundurursun.

sena‏ @odabassena 

Optik okuyucu vermeyip bizi ard arda C işaretlemişim kesin biri yanlıştır düşüncesinden kurtaran ösym ye teşekkürü bir borç bilirim #ALES

Görkem Bakıcı‏ @GrkmBkc 

2015 Bahar Ales'ten Sonra Beni Twitter'da Engelleyen ÖSYM, Oğuz Atay Sorusu Sorarak Gönlümü Almaya Çalışıyor. Ama Yemezler :) #ALES

Haberin Devamı

Gökhan SARICAN‏ @g_srcn
Ales de matematik sorularının bir kısmının net olmaması ve çelişkili olması gibi bir problem var.

Şirvan Samur‏ @sirvansamur
Şu saatten itibaren mantık kavramı benim için anlamını yitirmiştir. Tşk #ÖSYM, tşk #ALES

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!