YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 16:20

YKS tercih sonuçları için nefesler tutuldu, üniversite kayıt tarihlerinin yaklaşmasıyla birlikte beklentiler yükseldi. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine getirilen ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in, temmuz ayında yaptığı açıklamada YKS tercih sonuçları için bir tarih belirtmişti. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Haberin Devamı

YKS’den aldıkları puanlarla tercih işlemlerini gerçekleştiren üniversite adayları şimdi de yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Binlerce aday sonuçları öğreneceği tarihi merak ediyor. Peki ÖSYM tarih verdi mi, üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih gündemdeki yerini koruyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) atlattıktan sonra puanlarını öğrenerek 7-14 Ağustos’ta üniversite ve bölüm tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Binlerce aday  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) gelecek açıklamayı bekliyor. 

SONUÇLAR CUMA GÜNÜ AÇIKLANIYOR
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine getirilen ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in, temmuz ayında yaptığı açıklamaya göre, YKS puanlarıyla yapılan tercih sonuçları 31 Ağustos Cuma günü ilan edilecek. Adaylar cuma günü YKS puanlarıyla tercih ettiği üniversite ve bölümlerden birine yerleşip yerleşemediğini öğrenebilecek. Yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr aracılığıyla duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

KAYITLAR EYLÜL’DE
Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir üniversite ve bölüme yerleşenler için kayıt maratonu başlayacak. Yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde üniversitelere geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezuniyet belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumlarına vermeleri gerekecek. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

YERLEŞEMEYENE İKİNCİ ŞANS EK YERLEŞTİRME
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2018-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. Ek yerleştirmede; önlisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

BAKMADAN GEÇME!