Adaylar erkenden sınav salonlarına yönlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Adaylar erkenden sınav salonlarına yönlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 09:53

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci gün oturumu LYS-1 (Matematik) başladı. Sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine gelen üniversite adayları güvenlik kontrolünden geçirilerek salonlara alındı. Adaylar, 09.45 kuralı nedeniyle erkenden sınav salonlarına girdiler. Ancak yine sınava geç kalanlar oldu. Birkaç dakika geç kaldığı için sınava alınmayan bazı adayların ağladığı gözlendi.

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci gün oturumu LYS-1 (Matematik) ile devam ediyor. 839 bin 124 adayın başvurduğu sınav, saat 10.00’da başladı. En geç 09.45’te sınav salonunda olmayı gerektiren ’15 dakika’ kuralı nedeniyle adaylar erkenden okul merkezlerinde olmaya başladı. Ancak bazı adaylar yine '15 dakika' kuralına takıldı. Sınava birkaç dakika geç kaldığı için alınmayan öğrencilerden ağlayanlar oldu. 

Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylar, kendilerine verilen 135 dakikada 80 soru yanıtlayacak. Bunlardan üçü de açık uçlu soru olacak. Bu yıl adaylar tek test çözecekler. Çünkü yapılan değişikle geometri testi matematiğin içinde yer alacak.

ADAYLAR ERKENDEN SALONLARA ALINDI

Sayısal ve eşit ağırlık bölümü öğrencileri için önemli olan matematik  oturumunu İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'nda izledik. Adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren kampus kapısına gelmeye başladı. 08.30'dan itibaren ise salonlara alındılar. Bazıları sınavın 10.00'da başlayacak olmasına rağmen, geç kalmamak için bir buçuk saat öncesinden sınav olacağı binaya giriş yaptı. Abdülkadir Taşdemir, dün olduğu gibi bugün de 'emanetçi' tezgahını üniversitesinin önünde kurdu. Çanta, telefon gibi sınava sokulamayan eşyaları 3'er liradan emanet olarak aldı. Üzerlerine isimlerini yazdığı eşyaları, kimlik göstermeleri karşılığında çıkışta adaylara teslim edecek.

Haberin Devamı

Adaylar erkenden sınav salonlarına yönlendirildi

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!