Açık öğretim sınavları yüz yüze

Güncelleme Tarihi:

Açık öğretim sınavları yüz yüze
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 14:22

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise kademeleri için 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘Açık Öğretim Kurumları 1’inci dönem Sınavlarının’ yüz yüze yapılacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca sınavlara yönelik ilk hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

KOPYA TARTIŞMALARI VARDI
MEB tarafından alınan karar doğrultusunda açık öğretim kurumları sınavı, Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yıldır çevrim içi uygulanıyordu. Bu uygulama, geçtiğimiz yıllarda kopya tartışmalarına neden oldu. Öyle ki; 2022 yılında açık öğretim lisesi sınavlarına giren 600 bin öğrenciden 60 bininin sınavı, kopya çekildiği tespit edilerek iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eylül ayında yaptığı açıklamada; “Bu yıl açık lise sınavları daha önceki yıllarda olduğu gibi çevrim içi olmayacak” diyerek ilgili kararın sinyallerini vermişti.

4 MİLYONA YAKIN KİTAPÇIK BASILACAK
Bakanlığın paylaştığı detaylara göre bu yıl iki günü kapsayacak sınavlar yurt içinde 971 sınav merkezinde uygulanacak. Yurt dışında ise 17 ülkede 26 sınav merkezinde düzenlenecek. Açık öğretim kurumları sınavı için 3 milyon 800 bin soru kitapçığı, 3 milyon 950 bin optik cevap kağıdı ve salon yoklama evrakı basılacak.

BAKMADAN GEÇME!