ABD’den ‘Özgecan Arslan Anı Bursu’na destek

Güncelleme Tarihi:

ABD’den ‘Özgecan Arslan Anı Bursu’na destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 10:04

ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan Amerikalı Türkler, Uluslararası Kadınlar Günü kapsamında bir araya gelerek, düşük gelirli ve başarılı Türk üniversite öğrencileri için oluşturulan ‘Özgecan Aslan Anı Bursu’na destek verdi.

Haberin Devamı

Washington DC Amerikan Türk Derneği (ATA-DC) ve Türkiye'ye Köprü Vakfı (BTF) işbirliğinde her yıl Mart ayında gerçekleştirilen Uluslararası Kadınlar Günü etkinliğine, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç ev sahipliği yaptı.

Kadınların toplumdaki yerinin iyileştirilmesine yönelik finansal kaynak yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Kadın&Erkek Elele-Herkes İçin Eğitim’ temalı etkinlikte bir araya gelen Amerikalı Türkler, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına başlatılan burs kampanyası için bağış topladı.

ATA-DC Başkanı Gizem Şalcigil White ve BTF Başkan Yardımcısı Ayşe Çağlayan Üstündağ, ‘Özgecan Aslan Anı Bursu’ kapsamında şu ana kadar toplanan bağışların 22 bin dolara ulaştığını belirtirken, bu fonun Özgecan'ın Tarsuslu hemşehrisi olan 5 kız ve erkek öğrencinin üniversite masraflarını karşılamak için kullanacağını söyledi.

White ve Üstündağ, genç yaşta hayata gözlerini yuman Özgecan'ın ismini eğitime destek bursları aracılığıyla yaşatmak istediklerini anlatırken, "Kadın haklarını savunmak, kadın ve kızlarımızın toplumdaki yerinin güçlendirilebilmesi ve cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri kaldırabilmek, ancak kadın ve erkeklerin yan yana ve dayanışma içinde olması ile mümkün olabilir. Bu nedenle Özgecan Aslan Anı Burslarını, hemşehri olduğu Tarsus bölgesinden hem kız hem de erkek öğrencilerimize destek verecek şekilde düzenliyoruz. Cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığını azaltmak için düşük gelirli öğrencilere burs sağlamanın en etkili araçlar olduğuna yürekten inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!