47 sanayi kuruluşuyla iş birliği

Güncelleme Tarihi:

47 sanayi kuruluşuyla iş birliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 13:36

Şimdiye kadar iş dünyasından 45 kurumla projeler gerçekleştirip ortak patentlere imza atan Yaşar Üniversitesi, protokollere yenilerini ekledi ve son olarak fermente ürünler üreten Fersan ile motosiklet, bisiklet üreten Bisan ile iş birliği protokolleri imzalandı.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile Bisan Genel Müdür Yardımcısı Alper Çanakçı imza attığı tören Selçuk Yaşar Kampüsü’nde geçekleştirildi. Fersan ile yapılan protokolde de Fersan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürhan Güven, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Örnek ile ortak metni imzaladı.

STAJ İMKANI SAĞLANACAK
Protokoller kapsamında, AR-GE, tasarım, yenilik ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinde periyodik iş birlikleri yapılacak. Firmalar, üniversitenin  öğrencilerine staj ve uygulamalı eğitim imkânı sağlarken üniversite de firmalara danışmanlık hizmeti sağlayarak akademik destek verecek.

HEDEF, KATMA DEĞERLİ PROJELER ÜRETMEK
Kamudan yerel yönetimlere, oda ve derneklerden iş dünyasına kadar birçok iş birliğine imza attıklarını belirten Yaşar Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Sanayi firmalarıyla yapılan iş birlikleri önemli adımlar. Hedefimiz, iş dünyasının ve sanayinin sorunlarına çözüm aramanın ötesinde beraber katma değerli projeler de üretmek, içinde iş dünyasının ve akademinin bulunduğu değerler yaratmak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!