2016 Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı! Mebbis atama ekranı

Güncelleme Tarihi:

2016 Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı Mebbis atama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 21:45

Binlerce öğretmen adayının gözü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internet üzerinden gerçekleştirilen öğretmen atamaları sonuçlarında. Şubat 2016 öğretmen atama sonuçları bugün belli oldu. Öğretmen atama sonuçları MEBBİS atama ekranı veya İKGM üzerinden öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin öğretmen ataması bugün yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Binlerce öğretmen adayının sabırsızlıkla beklediği Şubat öğretmen atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla MEB Şura Salonu'nda yapıldı.. 

BRANŞ DAĞILIMI AÇIKLANDI 

2016 Şubat ataması branş dağılımı açıklandı. 2016 Şubat ataması branş dağılımına göre hangi kadrolara az, hangi kadrolara daha fazla atama yapılacağı belli oldu. İşte dağılımlar ve detayları...

2016 ŞUBAT DÖNEMİ ÖĞRETMEN ATAMALARI DUYURU VE KONTENJANLAR

Bakanlığın internet sayfasından yayınlanan duyuruya 2016 Şubat ataması branş dağılımında en fazla şu alanlarda atama olacak: Bilişim Teknolojileri (1208), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2818),Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri (1406), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (2014), İngilizce ( 3124), Matematik (1052), Okul Öncesi (1830), Rehberlik (1620), Sınıf öğretmenliği (3292), Türk Dili ve Edebiyatı (1050), Türkçe öğretmenliği (1511).

Haberin Devamı

ATAMA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre elektronik ortamda gerçekleştirilen atama sonuçları atamaların yapıldığı tarihte ‘http://ikgm.meb.gov.tr’ web sitesinden duyurulacak. Henüz net bir tarih verilmese de başvurular alındıktan sonra atama sonuçlarına ilişkin bir tarih verileceği öngörülüyor.

Öğretmenler meb.gov.tr adresinden MEBBİS'E giriş yaparak atama sonuçlarını öğrenecekler.

ÖĞRETMEN ATAMALARI DÜĞMESİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BASTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmenin atama törenine katıldı. Erdoğan, bugün ataması yapılan 30 bin öğretmen ile birlikte Türkiye'deki öğretmen sayısının 923 bin 133'e ulaştığını söyledi.

Erdoğan, gelecek dönemde yapılacak 90 bin öğretmen atamasıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını dile getirdi. Bugün yapılacak atamanın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, 121 bin başvuru içinden 30 bin öğretmenin ataması yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

ATAMA İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular 2 Şubat'ta başladı, 8 Şubat'ta sona erdi.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Haberin Devamı

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yaptı, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

Haberin Devamı

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

BAKMADAN GEÇME!