2016 YGS sınavı ne zaman yapılacak? YGS baraj puanı kaç oldu?

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS sınavı ne zaman yapılacak YGS baraj puanı kaç oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 09:51

6 Ocak tarihinde başlayan 2016 YGS başvurularının bitmesine az bir zaman kala öğrencileri de heyecanlı bir bekleyiş sardı.19 Ocak tarihinde bitecek olan 2016 YGS başvurularının ardından üniversite sınavında ter dökecek olan öğrenciler, LYS sınavına girebilmek ve iyi bir eğitim alabilmek için YGS sınavında barajı aşmak zorunda. Peki 2016 YGS baraj puanı kaç oldu? 2016 YGS sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

2016 YGS sınavı başvuruları öncesinde YÖK tarafından yapılan açıklamayla baraj puanının 140’tan 150’ye çıkarıldığı bilgisi verilmişti. Baraj puanını geçemeyen öğrenciler LYS sınavına girmeye hak kazanamadıkları gibi eğer meslek lisesinde okuyorlarsa istedikleri bölüme geçiş de yapamıyorlar.

2016 YGS SINAVI NE ZAMAN?

19 Ocak tarihinde sona erecek olan 2016 YGS başvurularının ardından hummalı bir şekilde derslere asılacak olan üniversite adayları 13 Mart 2016 Pazar günü YGS sınavında ter dökecekler. 2016 YGS sınavına girecek olan öğrencilerin kalem veya silgi gibi sınavda gerekli olan malzemeleri yanlarında getirmeleri istenmiyor. ÖSYM tüm bu ihtiyaçları sınav sırasında karşılayacağı gibi öğrencilerin sadece pet şişede su getirmelerine izin veriliyor.

Haberin Devamı

HANGİ DERSTEN KAÇ SORU VAR?

Sınava girecek olan öğrenciler Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölüm halinde testlerini çözecekler. Sınavda her ders için 40 soru bulunurken, üniversite adayları toplamda 160 soru çözecek. 

2016 YGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Daha önce yapılan üniversite sınavlarının açıklanması için adaylar en az 1 ay beklemek zorunda kalırken son senelerde teknolojinin gelişmesi ve sınav sisteminin oturmasıyla beraber üniversite sınavı sonuçları 3-4 gün içinde açıklanıyor ve adayların stresli bekleyişi son bulmuş oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!